Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla yapılan etkinlikler içerisinde 20 Temmuz Kardeş Şehirler Günü’nde açılması planlanan ancak yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilen açılış,1 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da yapılacak.

İçerisinde birçok sosyal donatı var

Kentimizin 19 kardeş şehrinin Yalovalılara tanıtılması amacıyla Bağlarbaşı Mahallesinde yapılanyaklaşık 10 bin 581 metrekare büyüklüğündeki park içerisinde birçok sosyal donatıyı da barındırıyor. Kardeş şehirlerin bayrakları ve isimlerinin yer aldığı alanda barışın simgesi zeytin ağacı bulunuyor. Çocukların da düşünüldüğü park içerisinde mini halı saha, basketbol sahası, çocuk oyun grupları ve spor aletleri yer alıyor. Park içerisinde yapımı devam edenve açılışı daha sonra yapılacak olan Bağlarbaşı Mahalle Muhtarının hizmet ofisi ve çözüm merkezinin yer alacağı binanın yanı sıra bir de acıların paylaşılacağı taziye evi bulunuyor.

“Tüm halkımızı açılışa bekliyoruz”

Açılışa tüm halkımızı bekliyoruz diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bu parkın açılışını, kardeş şehirlerimizden gelecek temsilcilerin katılımıyla yapmayı planlıyorduk. Ancak Ramazan ayı içerisinde Atatürk Hava Limanı’nda yaşanan patlama ve sonrasında 15 Temmuzda yaşanan kalkışma nedeniyle ne yazık ki iptal etmek zorunda kaldık. 2017’nin 20 Temmuz Kardeş Şehirler Günü’nde inşallah kardeş şehirlerimizden gelen temsilcilerle birlikte parkı gezerek kendilerine bu alanı göstereceğiz.  Ancak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bu parkın açılışını yaparak hem ülkemizde hem de dünyada bir mesaj vermek istedik. Tüm hemşehrilerimizi 1 Eylül 2016 Perşembe günü saat 19:00’da yapılacak olan açılış törenine davet ediyorum” dedi.