Haber/Abdullah Bozkurt

“Senin kapınla mı uğraşacağım”

Kargo çalışanına bahçe kapısını kapatmasını söylediği için kendisi ve ailesi darp edilen emekli öğretmen Celal Yılmaz, “10 Nisan 2021 günü saat 12 sularında, Yalova Özden Mahallesinde oturduğumuz binaya Aras Kargo Mimoza şubesinden olduğunu öğrendiğim ‘77 DE 548’ plakalı aracı kullanan kurye tarafından kargo getirilmişti. Ben de camdan dışarı bakarken kuryenin bahçe kapısını ardına kadar açık bırakarak çıkıp aracına yöneldiğini fark ettim ve kuryeye "Güzel kardeşim bahçe kapısını kapatır mısın" dedim. Hay demez olaydım. Kurye gayet sert ve nefret dolu bir tavırla ‘Günde 70 kapıya gidiyorum senin kapınla mı uğraşacağım’ diyerek aracına doğru yürüdü. Ben de ‘Güzelim insanın açarak girdiği kapıyı kapatarak çıkması gerekir’ diye vurguladım. Kuryenin gelip kapıyı bir çekişi vardı ki kapı yıkılacak sandım. Ben de senden kapıyı çekmeni istedim ne hareket çekiyorsun deyince gel aşağıya hesaplaşalım diye tehdit etmeye başladı. Bu da yetmez elimdeki paketi karşıya teslim edip geliyorum aşağıya gel hesaplaşalım tehdidini savurdu” ifadelerini kullandı.

3 kargo aracı kapıya dayandı

3 Aras Kargo aracının kapıya dayandığını belirten Celal Yılmaz önce tehdit, sonrasında darp edildi. Olayı anlatan Yılmaz, “Kendi kendime lanet olsun deyip camı kapatıp perdeyi çektim. Yan tarafa mutfağa geçtim. Bir süre sonra eşim ile uğraşırken bahçe kapısının önünde bize bakarak beni beklediğini fark ettim. Aşağıdan hadi gel seni bekliyorum tehdidine devam etti. Ben aşağıya inerken diğer odalardaki çocuklarımda benim peşime indiler. Kuryeyi bir tatsızlık çıkmadan zar zor aracına bindirip gönderdik. Kesinlikle Vurmadık dövmedik. Giderken yine tehditler savuruyordu, ‘Burada bekleyin birazdan göreceksiniz’ gibi. 10-15 dakika sonra 3 Aras Kargo aracı kapımıza dayandı içinden çıkan 8-10 kişi tehdit ve küfürlerle bağırmaya başladılar. ‘Ulan şerefsiz karının arkasına saklanma aşağıya inde hesaplaşalım’ dedi. Ben camdan seslenerek ev basmaya mı geldiniz değimde ‘erkeksen aşağı in’ deyip kapıya hücum ettiler. O esnada oğlum aşağı inmiş kapıyı tutmaya çalışıyormuş. Biz de çocuğa bir şey yaparlar endişesiyle dışarı çıkınca hemen hepsi bize hücum etti. Demir çit kapıyı tutmaya çalışırken kapının üzerinden zıplayarak yumruklar savurmaya başladılar. Ben şükürler olsun ki başımı koruyabildim başımdan darbe almadım ama ne yazık ki oğlumun gözünde gözlük olmasına rağmen yumruk ya da yumruklara maruz kaldı. Gözlüğü kırıldı, yüzü darbeyle yarıldı. Diğer oğlumla eşim kapıyı tutmaya çalışarak kendimizi korumaya çalışıyorduk. Bağrışmaya komşular yetişince adamları tutmaya çalıştılar. İçlerinden iki tanesi gözü dönmüşçesine ipe sapa gelmiyor vahşice hücum ediyorlardı. Eşim sürekli polis çağırın polis çağırın diye bağırıyordu. Komşuların polisi, jandarmayı aramaları ve bunu çağırdık geliyorlar demeleri saldırganları korkutmuş olacak ki komşularında uyarılarıyla zar zor araçlarına binip gittiler” şeklinde konuştu.

Yetkililerden özür gelmedi

Celal Yılmaz, “Bu insanlar evlere girip çıkıyorlar. Böyle tiplere korkmadan kapımızı nasıl açacağız. Yarın bir başkasını darp etmeyeceklerini kim söyleyebilir. Şu ana kadar Aras Kargonun ne şube-yerel yönetimi ne de bölge veya genel merkezinden bir özür telefonu dahi gelmedi” açıklaması yaparak mağduriyetini dile getirdi.