Yalova Kasaplar Derneği Başkanı olan aynı zamanda Bahar Kasap’ın sahibi olan Turgay Bahar, her yıl Kurban Bayramı'nın ardından 1, 2 ay boyunca et satışlarında durgunluk yaşandığını söyledi.

Kurban bayramından en fazla 2 ay sonra et ürünlerinin satışları iyi olur

       Her yıl Kurban Bayramı'nın ardından 1,2 ay boyunca et satışlarında durgunluk yaşadıklarını ifade eden Bahar, ‘Kurban bayramı sonrası kasapların durağanlık yaşaması normaldir. Vatandaşlar kurbanlarını keserler. Bir bölümünü kıyma yapıp buzdolaplarına koyarlar. Doğal olarak bunun tüketimi belli bir süre alır. Kurban bayramından en fazla 2 ay sonra et ürünlerinin satışları iyi olur’ dedi.

Vatandaş bu sene pahalı et yemeyecek

      Geçen yıl ile bu yıl et ürünleri arasında fazla fiyat artışının yaşanmadığını söyleyen Bahar, ‘Kurban Bayramı’ndan vatandaşlarımızın getirdikleri eti kıyma çekiyoruz. Sucuk yapıyoruz. Kurban Bayramı ve sonrası bu işlerde genelde yoğunluk yaşarız. Et ürünlerinde geçen sene ile bu sene arasında 3 TL gibi bir fark oldu ama bu vatandaşa yansımadı. Vatandaş bu sene pahalı et yemeyecek.  Kurban sonrası, satışlarımızda 1, 1buçuk aylık sürede tabii ki düşüş olacak. Doğal olarak halkın 1,2 aylık et ihtiyaçları Kurban Bayramında giderileceği için bu normal. Kurban sonrasında fiyatlarlarda artış olmayacak. Eski fiyatlar devam edecek. Şuanda dana kıyma 28 TL, dana kuşbaşı 30 TL, kuzu eti 28 TL, tavuk ürünleri ise 4 TL ve 4, 5 TL arasında. Tavuk ürünlerinin satışlarında bu dönem düşüş yaşandı. Diğer ürünler ise 2’şer lira farklılık yaşadı’ dedi.

Yalova’da inşallah bu bayramda vatandaş kurban kesimlerinde sıkıntı yaşamayacak

        Bahar, ‘Belediye kurban yerini bu sene il dışına taşıdı. İl dışında kurban kesim tesisleri olacak. Merkezde trafik yoğunluğundan da kurtulmuş olacağız. Belediye zabıtaları Kurban Bayramı boyunca Kurban kesim yerlerinde olup hizmet verecekler. Yalova’da inşallah bu bayramda vatandaş kurban kesimlerinde sıkıntı yaşamayacak. Tüm meslektaşlarımın ve tüm Müslüman camiasının Kurban Bayramını kutluyorum’ dedi.