İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlık yaptığı; 7., 8. ve 9. Birleşime, meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi bürokratları katıldı.

7. Birleşimde 1 madde oy birliği ile kabul edildi

Yapılan 7. Birleşimde, 1 madde meclis üyeleri tarafından görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.  

Tek maddeden oluşan birleşim, İl Özel İdaresi Kalem Birimi ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne ait 2022 yılı gider bütçesinin fonksiyonel sınıflandırmasının birinci düzeyi görüşüldü.

İl Genel Meclis üyelerinin isimleri tek tek okunarak kabul edildi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

8. Birleşimde 1 madde oy birliği ile kabul edildi

İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Hukuk Müşavirliğine ait 2022 yılı gider bütçesinin fonksiyonel sınıflandırmasının birinci düzeyi görüşüldü.

İl Genel Meclisinin üyelerinin isimleri tek tek okunarak kabul edildi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

9. Birleşime ertelenen 2 madde oy birliği ile kabul edildi

Yapılan 8. Birleşimin ardından, ertelenen 2 madde İl Genel Meclisi’nde tekrar görüldü.

İlk madde, İI Genel Meclisinin 02.11.2021 tarihli olağan toplantısının birinci birleşiminde İl Genel Meclis Üyelerinden Ali Çorbacı, Resul Çiftçi ve Mustafa Tunalı tarafından Meclis Başkanlığına hitaben verilen ve incelenerek bir rapora bağlanmak üzere komisyona havale edilen, 02.11.2021 tarihli önergelerinde belirtilen; Yalova İli, Altınova İlçesi, Karadere Köyünde kanalizasyon çalışmaları sonrasında bozulan sıcak asfalt grup yolları kapsamında bulunan Fezviye, Çavuşköy, Sermayecik, Aktoprak, Karadere ve Örencik köylerin ulaşımını sağlayan yolun bozuk olmasından dolayı sık sık kazalar meydana gelmekte ve tehlike arz etmekte olup, olası tehlikenin bertaraf edilmesi ve oluşan sorunun giderilmesi amacıyla söz konusu yolun İl Özel İdaresi tarafından ivedilikle bakım ve onarımının yapılması konusu komisyonca incelendi.

Yapılan incelemeler neticesinde, Özel İdaresi tarafından ivedilikle söz konusu sıcak asfalt grup yolunun bakım ve onarım işinin yaptırılması, bakım ve onarım giderlerinin ise İl Özel İdaresi bütçesinin "Yol Yapım Giderleri” faslında bulunan ödenekten karşılanması komisyonca uygun mütalaa edildi. İl Genel Meclisin takdirine sunuldu. Hazırlanan rapor okunarak, İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Son madde ise, İl Genel Meclisinin 04.11.2021 tarihli olağan toplantısının dördüncü birleşiminde incelenerek bir rapora bağlanmak üzere komisyona havale edilen; MARKA tarafından desteklenen Armutlu Meslek Yüksek Okulu "Gıda İşletme Bölümü Öğrencilerinin Süt Ürünleri Sektöründe Nitelikli Ara Eleman ve Tecrübeli Mezun Olarak Yetiştirilmesi” projesinin makine tedarikinin yaklaşık %75 'i tamamlanmış olup, döviz ve paslanmaz çelik fiyatlarında meydana gelen artışlardan dolayı projede yer alan Krema Speratörü makinasının temini noktasında hasıl olan maddi ihtiyacın karşılanmasında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesinden 50.000.00 TL tutarında ödenek tahsis edilmesi konusu komisyonca incelendi.

Yapılan incelemeler neticesinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen Armutlu Meslek Yüksek Okulu "Gıda İşletme Bölümü Öğrencilerinin Süt Ürünleri Sektöründe Nitelikli Ara Eleman ve Tecrübeli Mezun Olarak Yetiştirilmesi” projesinin makine tedarikinin yaklaşık %75'i tamamlanmış, ancak döviz ve paslanmaz çelik fiyatlarında meydana gelen artışlardan dolayı projede yer alan Krema Speratörü makinasının alımı için ödenek temini noktasında ihtiyaç hasıl oldu. Öğrenciler için hayati önem taşıyan söz konusu projenin tamamlanabilmesi için 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 64.’cü maddesi kapsamında yapılacak anlaşmaya (protokol) uygun olarak, İl Özel İdaresi (Destek Hizmetleri Müdürlüğü) bütçesini 44 77 35 00 00 01 1 2 49 000 -05- 06 7 (Kamu Kurumlarıyla Ortak Projeler) faslında bulunan ödeneğin 50.000.00 TL’nin söz konusu Krema Speratörü makinasının satın alınması giderlerinin karşılanmasında kullanılması komisyonca uygun mütalaa edildi.

İl Genel Meclisin takdirine sunuldu. Hazırlanan rapor okunarak, İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

9. Birleşimde bir madde oy birliği ile kabul edildi

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ait 2022 yılı gider bütçesinin fonksiyonel sınıflandırmasının birinci düzeyi görüşüldü ve bütçe 710 bin TL olarak, Encümen Müdürlüğüne ait 2022 yılı gider bütçesinin fonksiyonel sınıflandırmasının birinci düzeyi görüşüldü ve bütçe 1 milyon 748 bin TL olarak belirlendi. İl Genel Meclisinin üyelerinin isimleri tek tek okunarak kabul edildi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

Haber/Serhat Oruç