Jineps Cafe’de gazetecilerle bir araya gelen Kaya, Yalova’da değişimin, ilerlemenin ve daha iyi hizmet için YTSO yönetime aday olduklarını söyledi.

   Jineps Cafe’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına, İlker Kaya’nın,  önümüzdeki günlerde yapılacak olan YTSO Meclisi ve yönetimi seçimlerinde beraber hareket edeceği ekip arkadaşları da hazır bulundular.

      Yalova’nın her meselesinde etkin olacağını ifade eden Kaya, ‘YTSO olarak, fikir üreten, proje geliştiren, yardıma muhtaçların yanında olan, Yalova’nın sosyo ekonomik kalkınmasına her alanda yatırım yapan, işsizlikle mücadele eden, ticaret alanındaki sektörlerin sıkıntılarıyla tek tek ilgilenen, eğilen bir YTSO oluşturulmayı hedefliyoruz’ dedi.

      Kaya,’ Geçmişte YTSO’nun birçok kademesinde görev yaptığını ve neden aday olduğunu şu sözlerle açıkladı; ‘ YTSO’nun zaman içinde, eksiklerini görme fırsatı bulduk.  Odaya çok emeğim geçti. Celal Özel, güzel çalışmalar yaptı. Bugüne kadar oda için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Elbette ki onun çalışmalarına söyleyecek hiçbir sözümüz yok. İyinin iyisi vardır. İşte biz buna talibiz. Bayrağı devralıp biraz daha ileriye taşımak istiyoruz. Yalova'ya daha fazla yatırım gelmesinin önünü açacak, ticaret hayatını hareketlendirecek çalışmalar yapmak durumundayız.  Artık gerek ticaret hayatı ve gerekse oda yönetimi konusunda ustalaştığım kanaatindeyim’ dedi.

    Oda başkanlığı için, çevresinden gelen talepler olduğunu söyleyen Kaya, ‘Bu doğrultuda, oluşturduğumuz grupta çeşitli iş kolları ve görüşten insanlar var. Ancak bizler siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, bu işe gönül verdik. Elbette takdir odamız üyelerinindir. Biz daha çok çalışarak, Yalova’da yatırımcı üyelerimizin önünü açacağız’ dedi.
        YTSO’nun şuan ki binasının yeterli olmadığına değinen Kaya, ‘Yalova Sanayi ve Ticaret Odası binası, üyelerin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. YTSO'nun daha geniş ve sosyal bir tesise ihtiyacı var. İlimizdeki esnaf ve sanayicilerle buluşup, kaynaşıp, bilgi alışverişinde bulunacağımız, bir binaya ihtiyacımız var. Mevcut binamız fiziki yeterliğe sahip değil. Göreve gelmemiz durumunda yapmayı planladığımız konulardan birisi de bu. Sadece bu değil ilimizin ticari hayatına katkı sağlayacak önemli projelerle geliyoruz’ dedi.

     Kaya, ‘Ayda bir her meslek grupları ile bir araya gelerek sorunlarımızı tartışacağız. Bunu sadece kendi ilimizde değil çevre iller ve ilçelerin odalarıyla da gerçekleştirmek hedefindeyiz. İlimizde kurulu bulunan tersanelerin ve çalışmaları süren OSB'lerin yan sanayinin de Yalova'da olması gerektiğine inanıyoruz’ dedi.

      Yalova’nın sorunlarını birlik beraberlik içerisinde çözüme ulaşacağını söyleyen Kaya, ‘Bir şehirde görev yapıyorsanız, vali, milletvekili, belediye başkanlarıyla iyi iletişim içinde olmak zorundasınız. Yalova’nın sıkıntılarını ve sorunlarını birlik beraberlik içerisinde çözebilirsiniz’ dedi.

Basın mensuplarının sorduğu birçok soruyu da cevaplandıran Kaya ve ekibi YTSO üyelerine hizmet için var olduklarını söyledi.

  Haber Foto: Gamze Yüksel