‘Ramazan Uyanış Zamanı’ konsepti ile hazırlanan iftar programına: Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Manşet, Çiftlikköy, Çınarcık gazeteleri imtiyaz sahibi Ayhan Polat, İHH, AGD, MİZANDER, OKURDER, YİHDER, ENSAR VAKFI, GÖNÜLDER yönetim kurulu ve başkanları ve birçok misafir katıldı.

  İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Muhammed Emin Yıldırım tarafından edilen dua ile devam etti.

 Köklü Değişim Dergisi Yalova Temsilciliği adına Ali Tunçer’in misafirlere yönelik teşekkür konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Köklü Değişim Dergisi Araştırmacı-Yazar Musa Bayoğlu’nu kürsüye davet edildi.

  Ramazan'ın İslam ümmeti için hayır getirmesini temenni eden Bayoğlu, her Ramazan klasik hale gelen zulümlerin bu Ramazanda devam ettiğini bu yüzden ‘Ramazan Uyanış’ zamanı isimli bir kampanya başlattıklarını, uyuyan ümmetin bu Ramazan vesilesi ile uyanması gerektiğini, bu uyanışın amacının İslami bir hayatın başlatılması olması gerektiğini ifade etti. Bayoğlu konuşmasına kısa bir dua ile son verdi.

  Köklü Değişim Dergisi Araştırmacı-Yazar Musa Bayoğlu’nun ardından kürsüye davet edilen YİHDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Yalova Eğitime Destek Platformu Adına Hacı Ömer Anlayışlı konuşmasında Kuran ayı olan Ramazanda Kuran’ı okuma ve anlayarak yaşamaya ilişkin mesajlar verdi.

Tunçer ‘İslami hassasiyeti oluşturma noktasında…’

  Düzenlenen iftar programı sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Köklü Değişim Dergisi Yalova Temsilcisi Ali Tunçer, ’Toplum içerisinde İslami hassasiyeti oluşturma noktasında fikri ve siyasi noktada bir takım çalışmalarımız yapılmakta. Bu akşamda kampanya başlığımız ‘Ramazan Uyanış Zamanı’ çerçevesinde bir program tertip ettik.

  Köklü Değişim Dergisi olarak Ankara ve İstanbul merkezli birçok faaliyet yapılmaktadır. Bu akşam da burada yapmış olduğumuz faaliyette yaklaşık olarak 150 kişiyi ağırladık. 

  Köklü Değişim Dergisi Yalova Temsilciliği olarak 5. senemizdeyiz’ dedi.

 Tunçer ‘Toplum olarak bir takım problemler ile boğuşmaktayız’

  İslam’ı toplumumuzda daha fazla konuşulur hale getirmek istediklerini dile getiren Tunçer, ’İleriki süreçlerde bu tür organizasyonları daha fazla yaparak bu çerçevede İslam’ı toplumumuzda daha fazla konuşulur hale getirmeye çalışmak. Malumdur toplum olarak bir takım problemler ile boğuşmaktayız, hem maddi hem de manevi. Biz Köklü Değişim olarak bu tür problemlerimizin çaresini İslam’da bulabileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla bu fikirleri gündem etme noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Bunu da Yalova’mız da, yaşadığımız güzel şehrimizde arttırma çabamız var.

  Yapmış olduğumuz organizasyon STK ve Medya olarak ilk organizasyonumuzda. Bu yüzden ilginin çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Gerek belediye başkanlarımız gerek sivil toplum örgütlerinin katılımları bizleri ziyadesiyle memnun etti’ diyerek sözlerini noktaladı.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran