Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel’in yanı sıra Yürütme Kurulu üyeleri Nurten Anıl, Serhat Teber, Atilla Akoğuz ve çalışma grubu başkanları Behram Kavlak ve Mahmut Gürler de hazır bulundu.
 
Ziyarette, Kent Konseyi Başkanı Lale Dondurmacıoğlu Eylül ayında yapılacak Genel Kurula kadar başkanlığı yürüteceğini ve yürütme kurulunun bu yöndeki kararını Başkan Koçal’a iletti. Dondurmacıoğlu Kent Konseyi ve Belediye ilişkilerinin çok önemli olduğunu Kent Konseyi olarak görüş ve öneriler sunmak suretiyle Yalova Belediyesi’nin çalışmalarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel ise Belediye Başkanı Yakup Koçal’a kısa bilgilendirmede bulundu.
 
Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise Lale Dondurmacıoğlu’na başarılar dileyerek, ziyaret nedeniyle Yürütme Kurulu üyelerine teşekkür etti. Başkan Koçal Yalova Belediyesi olarak Kent Konseyi’nin görüş ve önerilerini son derece önemsediklerini, belediye meclisinde bu görüş ve öneriler doğrultusunda çeşitli kararlar aldıklarını söyledi. Ayrıca belediye başkanı olarak da Kent Konseyinin talebi halinde her zaman yapılan çalışmalar hakkında kendilerini bilgilendirmekten ve bu manada Kent Konseyine hesap vermekten mutluluk duyacağını ifade etti.