Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği ve Yeşil Körfez Su Birliği’ni kapsayan bir çalışma ziyareti yaptı. Birliklerin faaliyetleri hakkında Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri bilgilendirilerek, YASKİ’ye bağlı Yalova İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Yeşil Körfez Su Birliği’ne bağlı olan İçme Suyu Arıtma Tesisi gezildi. Ayrıca Kent Konseyi ile ortaklaşa yapılabilecek faaliyetler de masaya yatırıldı.

Ziyaretlerin sonunda bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu; “Yürütme Kurulumuz ile birlikte YASKİ ve Yeşil Körfez Su Birliği’ni ziyaret ettik. Son derece yararlı ve verimli bir teknik gezi oldu. Yalovamızın, Türkiye’de kendi alanında örnek gösterilen birer İleri Biyolojik Atıksu Arıtma ve İçme Suyu Arıtma tesisine sahip olduğunu görmek, bizleri memnun etti. Su sahip olduğumuz en değerli varlık... Bu nedenle suyun doğru ve tasarruflu kullanılması, aynı zamanda da su kaynaklarının korunması ve kirletilmemesi çok önemli! Bunun için bütün kurumlar hassas olmalı ve üzerlerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirmelidir” dedi. İsmail Mutlu ayrıca YASKİ’deyaptıkları toplantıda Kent Konseyi’nin de dahil olduğu bir ortak çalışma ile sonbaharda büyük bir çalıştay yapmaya karar verdiklerini söyledi.

YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer ve Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergis ise Yalova Kent Konseyi’nin ziyareti nedeniyle memnuniyetlerini ifade ederek; yaptıkları çalışmaları anlatma imkânı bulduklarını ve gelecek günlerde ortak çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.