Toplantıya, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel ve Yalova Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

 

    Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu, Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Raporu’nu kamuoyuna ve ilgili yerel yöneticilere sunumu Yalova Kent Konseyi sekreteri Hasan Soygüzel tarafından yapıldı. 14 temel başlık altında 80 madde

Üyelere sunuldu.

    Yalova Kent Konseyi bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü raporu kamuoyu ile paylaştı. Yüksek öğretimden, sağlığa ve eğitime kadar 14 temel başlık altında toplanan rapor, ildeki sorunlar ve Kent Konseyi olarak bu sorunların çözüm önerileri yer aldı.

    Raporda yerel yöneticilere öneriler 14 madde altında şu şekilde sıralandı; Yükseköğretim, Kentsel Dönüşüm, eğitim, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi, sağlık, kentsel çevrenin korunması, kültür sanat, afetlerden korunma, kent içi ulaşım ve trafik, kadınlara yönelik hizmet, engellilere yönelik hizmet, gençlere yönelik hizmet, kurumlar arası iletişim ve işbirliği, kent güvenliğini sağlığı.

     Kent Konsey’in açılış konuşmasını, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal yaptı.  

   Yalova Belediyesi’nin, ‘Organik Ulaşım ve Toplu Taşıma Projesi’nin hayata geçirilmesine değinen Koçal, ‘Her geçen gün nüfusun ve araç sayısının hızla arttığı Yalova’da ‘Organik Ulaşım ve Toplu Taşıma Ağı’ hayata geçti. Yalova’da ulaşıma çözüm arayan belediye bu proje ile ildeki trafik ve toplu taşımaya köklü çözüm getirmeye başladı. Kentte, insanların ulaşımına çözüm arayan mantıkla, üçlü ayak oluşturulmaya çalışılıyor. İlk olarak yayalaştırılmış bölgelerde, vatandaşlar yürüyerek sağlığına kavuşurken, kent içinde de trafik akışının kolaylaşması amaçlanıyor. İkinci ayağı bisikletler içerirken, üçüncü ayağı da toplu taşıma araçları oluşturuyor. Biz birçok kentin yapması gerekeni yaptık. Batı dünyasındaki bu tür projeleri gerçekleştirenler hep başarılı olmuşlardır’ dedi.

      Koçal, Yalova Kent Konseyi’nin geçmiş yıllardan bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

        Koçal’ın ardından kürsüye gelen Yalova AK Parti Millet vekili Temel Coşkun, ‘Kentimizde kurulmuş olan bu konseyin ne kadar farkındayız. Bunun bilincinde olmamız gerek. Bu konseylerdeki sunulan raporları, inceleyip çözümler üretmeliyiz. Kent Konseyleri’nin zeminleri sağlam olmalı. Kendi ekonomik güçlerini, kendi yaratmalı. Bu gücü çevreden gelen destekle değil de, kendileri çözüm üretip sonuca varmaları gerekir’ dedi.

     STK’ların toplum faaliyetlerinde,  göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Coşkun, ‘Herşeyi devletten beklememeliyiz. Kendimiz çözümler üretmeliyiz.  STK’lara büyük görevler düşüyor. Kent Konseyimiz 14 başlık altında toplandı. Bu 80 maddenin içinde, öncelikle hangilerini hayata geçirebiliriz, bu doğrultuda hareket etmeliyiz. Biz doğru yatırımı, doğru zamanda, şehrimize kazandırmalıyız.  Kaybedecek zamanımız yok. Yatırımı şehre yaparken, zarar vermeden yapmalıyız.  Büyük kentlerin nasıl sorunları varsa, bizimde sorunlarımız var. Eğitimden, sanayiye, ulaşıma, sağlığa kadar. Bizler ihtiyacımız olan şeyleri, zaman kaybetmeden birlik beraberlik içerisinde bir bütün olarak yapmalıyız. Farklılığımız zenginliğimizdir. Siyasete bakmadan el ele verip, Yalova için çalışacağız. Bizler üzerimize düşen görevleri, şehrimiz için beraber yapacağız. Kent Konseyi’ne bugüne kadar emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

    Daha sonra Kent Konseyi Çalışma usul ve esasları yönergesi hakkında görüşme yapıldı.

Haber Foto: Gamze Yüksel