Fen işleri, altyapı çalışmaları, kentsel dönüşüm, park bahçe ve temizlik konularında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Halit Güleç, yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından da takdir gördüğünü söyledi.

“Hizmet En Uç Noktaya Kadar Götürüldü”

“Seçim döneminde girmedik sokak çalmadık kapı bırakmadık” diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Bu süreçte yaptığımız gezilerde kentimizin de profilini gördük. Özellikle kenar mahallelerimizde yol sıkıntıları sıklıkla karşılaştığımız problemdi. O dönemde Belediye Başkanımız Vefa Salman halkımıza bir söz verdi ve ‘5 yılda yapılmamış sokak bırakmayacağız’ dedi. Onun vermiş olduğu bu söz doğrultusunda çalışmalarımızı ilk günden itibaren sürdürüyoruz. Kentimizdeki ‘Yalova sadece merkezden ibaret’ algısını 3,5 yılda tamamen kaldırmış durumdayız. 13 Mahallemize de aynı anda hizmet götürüyoruz. Özellikle Mustafakemalpaşa, İsmetpaşa ve Gaziosmanpaşa Mahallelerimizde açılmamış ve bozuk yollara ağırlık vermiş durumdayız. Yıllardır hizmet bekleyen mahallelerimizdeki vatandaşlarımız kışın çamurdan yazın tozdan kurtulmuş durumda” dedi.

“Kentsel Dönüşüm Ya Çözülecek Ya Çözülecek”

Bağlarbaşı Mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Güleç; “Bakanlar kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallesi yaklaşık 10 hektar alanın kentsel dönüşüm projesi belediyemizce yürütülmekte olup, imar planı bakanlıkça onaylanmış ve tasarım projeleri ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Bu proje ile bu alanda yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşaması amaçlanmaktadır. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu sorunu ya çözeceğiz ya çözeceğiz” dedi.

“Su Sorunu Tamamen Ortadan Kalkacak”

“Kentimiz her geçen gün büyüyor buda beraberinde kentin ihtiyaçlarını da büyütüyor” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yardımcısı Güleç, şunları dile getirdi; “Bayraktepe, Bağlarbaşı ve kentimize sonradan mahalle olarak bağlanan Seyrantepe Mahallelerimiz imar durumu ve artan nüfus nedeniyle yaz aylarında üst katlarda su sıkıntısı çekiyorlardı. Tüm kentin altyapısını kapsayan projemiz DSİ tarafından kentimizin doğusunda yapılması planlanan baraj projesi nedeniyle askıya alındı. Proje, bu yıl Temmuz ayında onaylandı. Projenin onaylanmasıyla birlikte ihaleyi gerçekleştirdik. Bayraktepe ve Bağlarbaşı mahallelerimizdeki su sıkıntısını ortadan kaldırılacak 3 km’lik hattın yapımına başladık. Aynı sıkıntı yaz aylarında tarımsal sulamalara bağı olarak Seyrantepe Mahallemizde de yaşanmakta o bölge içinde projeyi hazırladık. Lokal bölgelerde yaşanan su sıkıntısını yapılacak bu çalışmalarla tamamen ortadan kaldıracağız.”

“54 Yeni Park, 100.000 M2 Yeni Yeşil Alan Ürettik”

Yalova’nın çiçekleriyle tanındığını, %60’nın orman olduğunu belirten Halit Güleç; “Kentimizin dokusuna uygun olarak hareket ettik. Yeşil Yalova’mızın yeşiline yeşil kattık. 100 bin metrekare yeni yeşil alan ürettik. Tüm yurtta olduğu gibi hızlı bir yapılaşma kentimizde de mevcut. Biz Yalova Belediyesi olarak mahallelerimizdeki tüm boş alanları yeşil alan olarak planladık. Bu sayede halkımıza mahalle içerisinde nefes alma noktaları oluşturduk. 3,5 Yılda 54 adet çocuk parkı inşa ettik. İnkılap Gemisini kaldırdığımız alana İnkılap Parkını yaptık. Yapmış olduğumuz park ve peyzaj düzenlemeleri sadece vatandaşlarımızdan değil kentimize gelen tüm misafirlerimizden takdir alıyor” dedi.

“Temizlikte Devrim Yaptık”

Temizlik Yalova’nın en önemli sorunlarından biriyken bugün vatandaşlarımızın övgüsünü alan bir noktaya geldi” diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “İlk olarak mevcut firmayı değiştirerek Yalova’ya taze kan getirdik. Aynı zamanda hem ekipmanları hem de personeli artırdık. Bu sayede her gün büyüyen Yalova’mıza daha kaliteli bir hizmet sunmaya başladık. Yapılan kamuoyu araştırmalarında da vatandaşlarımız bu konudaki memnuniyetini dile getiriyor”dedi.