Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kurbanlık büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantıları kurbanlık hayvan kesimlerinin yoğun olarak yapıldığı Hacımehmet köyüyle start aldı.

  İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael ve Veteriner Hekim Ayşat Artan’ın katıldığı toplantıda, kurbanlık hayvan yetiştiricilerine yaklaşan Kurban Bayramı süresince yapılacak kesimlerle ilgili kurallar hatırlatılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Hayvan hareketliliğinin artması nedeniyle bulaşıcı hayvan hastalıklarının artabileceğinin dile getirildiği toplantıda, işletmelere giriş çıkışların kontrollü yapılması gerektiği ifade edildi.

  Kurban Bayramı süresince geçici kurban kesim yerleri, kesimhaneler ve hayvan pazarı dışında kesimlerin yasak olduğunun bildirildiği toplantıda, Kurban Bayramı dışında ise sadece mezbahada kesim yapılabileceği, bunun dışındaki kesimlerin kaçak kesim olduğu ve cezai müeyyidelerinin olduğu anlatıldı. Yetiştiriciler hayvan hastalıkları ve kurban kesim hijyeni konusunda bilgilendirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantıları devam edecek.