Üreticiler ve seracılar ile bir araya gelen Ankara DSİ Genel Müdürlüğü İşletme Bakım Daire Başkan Yardımcısı Hakkı Kılavuz, Koruköy’den, Çalıca’dan, Akköy’den ve Ortaburun Köyü’nden gelen üreticilere ve seracılara sorular sorarak toplantı gerçekleştirdi.

Akgün, “Devlet, birlikleri denetliyor”

Akgün Çiçeklik İşletmesi sahibi Oktay Akgün, Yalova’da 2 sene önce Ortaburun Gölet’inden, Koruköy, Akköy, Çalıca ve Ortaburun Köyü’ne kadar kapalı su sistemi geldiğini söyleyerek, “Bu kapalı su sistemini, İzmit Kandıra’da merkezi bulunan Atıklar Su Birliği işletiyor. Biz su faturası ödemelerini Atıklar Su Birliği’ne yapıyoruz. Devlet ise zaman zaman Atıklar Su Birliği’ni ve diğer birlikleri denetliyor.” Dedi.

Akgün, “Hakkı Bey bize sorular sordu”

Akgün Çiçeklik İşletmesi sahibi Oktay Akgün, Başkan Yardımcısı Hakkı Kılavuz, Koruköy’den, Çalıca’dan, Akköy’den ve Ortaburun Köyü’nden gelen üreticilere ve seracılara, ‘Sulama suyundan memnun musunuz? Sulamada arıza olduğu zaman arızalar çabuk gideriliyor mu? Arıklar Su Birliği’nin vermiş olduğu hizmetten memnun musunuz? Suyun parası, kullandığınız ton yüksek mi değil mi?’ şeklinde sorular sorduğunu ifade ederek, “Herkes dertlerini, sıkıntılarını ve beklentilerini anlattı. Genel Müdür Yardımcısı ise ‘bunlar olabilir, bunlar olamaz, bazı konularda yardımcı olabiliriz, bazı konularda yardımcı olamayız’ diye bize bilgiler verdi. Teşekkür ederiz kendisine geldi bizzat yerinde gördü ve incelemeler yaptı.” Diye konuştu.

Kılavuz, müjde verdi

Üreticiler ve seracılar sulama suyu ve Koruköy’de proje alanında olan yaklaşık 500 metre kadar çekilen eksik hat ve bu eksikliğin tamamlanması konusunda Ankara DSİ Genel Müdürlüğü İşletme Bakım Daire Başkan Yardımcısı Hakkı Kılavuz’a ricada bulundu. İşletme Bakım Daire Başkan Yardımcısı Hakkı Kılavuz üreticilere ve seracılara, “Derhal eksik kalan yanlar giderilecek ve suda zam yapılmayacak.” Müjdesini verdi.

Haber/Serhat Oruç