Sağlıklı ve güvenli iş yerleri oluşturmak, iş kazaları ve meslek hastalıklarını önleyebilmek için, Müsiad Yalova İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kır, iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi verdi.
   Güvenlik kültürünü oluşturmamız ve tüm topluma yaygınlaştırmamız gerektiğini vurgulayan Kır, ‘ 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine önem verilmeli. İş kazalarının %80 KOBİ’lerde meydana gelmektedir. İşyerlerinin %99’u 250’nin altında çalışan istihdam eden KOBİ’lerden oluşmakta, çalışanların %84’ü buradadır. İş sağlığı ve Güvenliği eğitimleriyle bütün konulara dikkat çekilmektedir.  Amacımız daha güvenli işyerlerimiz ve bilinçli çalışanlarımız ile Yalova ve ülke kalkınmasına fayda sağlamaktır.İşyerlerimiz ne kadar küçük olsa da hem ulusal hem de uluslararası rekabete hazır olmak için kendimizi ve çalışanlarımızı dünya standartlarına uygun bir şekilde eğitmeliyiz.Güvenli çalışma bilincine sahip olmadan daha iyi işler yapmamız, ulusal ekonomiye katkı sağlamamız olanaksızdır’ dedi.
      MÜSİAD Yalova Temsilciliği olarak uygun eğitim ve faaliyetlerini şehrin ve ülkenin hak ettiği yere gelene kadar sürdüreceklerini söyleyen Kır, ‘İşyerlerimiz ne kadar küçük olsa da hem ulusal hem de uluslararası rekabete hazır olmak için kendimizi ve çalışanlarımızı dünya standartlarına uygun bir şekilde eğitmeliyiz. Güvenli çalışma bilincine sahip olmadan daha iyi işler yapmamız, ulusal ekonomiye katkı sağlamamız olanaksızdır. Müsiad Yalova İl Temsilciliği olarak vizyonumuza ve misyonumuza uygun eğitim ve faaliyetleri şehrimiz ve ülkemiz hak ettiği yere gelene kadar sürdüreceğiz’ dedi.
     İlk adım olarak Müsiad Yalova İl Temsilciliği olarak Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde C sınıfı İş Güvenliği Uzmanları ve İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimcileri Hakan Kurar ve Ertürk Ünlü tarafından verilen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerini başlatmış bulunmaktayız. Üyelerimiz tarafında oldukça ilgiyle karşılanan bu eğitime ilk etapta 24 kişilik bir çalışan kadrosu ile başladık, ancak üye arkadaşlarımızdan halen gelen talepler doğrultusunda bu eğitimlerin devamını vereceğiz. Çünkü talep beklediğimizden fazla olmuştur. Bu eğitimin tüm başta tüm katılanlara, sonrasında Yalova’mız KOBİ‘lerine hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
Haber: Gamze Yüksel