Yalova ve Türkiye gündeminin ciddi şekilde olumsuz değiştiğini söyleyen BBP Yalova İl Başkanı Fikret Kır, ’Yalova’daki siyasetçilerin kendi karar verememe, yetenekleri ortaya çıkmıştır’ dedi.
    Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın AK Parti’ye geçişini eleştiren Kır, ‘İktidar partisinin varolan seçilmiş yöneticilerinin, hayır demelerine ve istemediklerini beyan etmelerine rağmen, genel merkezlerinden gelen uyarıya karşı, kavga ettikleri, birbirlerine daha dün küfür ettikleri insanları, AK Parti, kendi partisine geçirmiştir. Şimdik ise birbirlerine hakaret eden kişiler kolkola girmişlerdir. Bunun iki açıklaması var. İktidar partisinin seçilmiş, seçkin kadroları, kendi içlerinden iyi bir belediye başkanı adayı çıkartamayacaklarını düşünüyor. İkincisi, varolan belediye başkanı ise birdahaki dönem, iktidara karşı başarılı olamayacağını inanıyor. Ben burada kimseyi eleştirmiyorum, isteyen istediği partiye geçebilir özgürdür. Mesele burada usül meselesidir. Buradaki atanmış ya da seçilmiş siyasiciler eğer kendi kararlarını kendi başlarına veremiyorlarsa ve merkezi siyasetin mecburiyetiyle bir şeyler yapıyorlarsa, bu adaletli bir yönetim tarzı değildir. Ben hem Yalova’da yaşayan biri olarak, hem de bir siyasi parti siyasetçisi olarak şunu söylüyorum, bundan sonra asla itirazları ve mazeretleri olamayacak. Çünkü elde sizden, beyde sizden’ dedi.
     Kır, ‘Yalova’yı genelde de olduğu gibi tek kutuplu hale getirdiler. İktidar partisi, bir şeyler vererek, vizyonu düzgün, aklı çalışan herkesi kendi partisine aldı. İstiyorlar ki, herkes kendilerinden olsun. O zaman ne anlamı kalır, herkes tek renk olursa, tek dilden olursa. Allah bizi yaratırken bile farklı farklı yaratmış, yaratıcı bile, özgür irade vermiş. İnsanları, neden tek çeşit düşünmeye zorluyorsunuz. Bazen iktidar ve güç insanı nemrutluğa, şirk koşmaya kadar götürür’ dedi.
           Siyasette sert rüzgarların estiği bir dönemdeyiz
    Kır, ‘Siyasette sert rüzgârların estiği bir dönemdeyiz. Büyük Birlik Partisi olarak bizler Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi iki saniyesine bile hakim olamadığımız bir dünya için, fırıldak olmaya değmez. Koltuk kapmak adına siyasi entrikalara, tezgâhlara ve fırıldaklara tenezzül etmeyeceğiz’. Biz Allah’tan korkup her şeyi ona bırakırız. Niyetimiz, sadece iktidar olmak değildir. Biz doğru bildiğimiz yolda, doğru hedefe yürüyenlerdeniz. Zaferi de, mağlubiyeti de bizlere verecek olan Allah’tır. Biz bunu iman etmişlerdeniz. Çizgimizden hiç sapmadık. Yerel siyasette de, genel siyasette de çizgimizi bozmadık. Dün ne diyorsak bugünde aynı şeyi söylüyoruz’dedi.
Yolsuzlukları ve usulsüzlükleri yapanlar şuanda AK Parti’de toplandılar
   Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın geçmişteki suçlamaları hakkında açıklama yapan Yalova BBP Başkan Yardımcısı Talip Bayburtlu, ‘Ak Parti’nin döneminde AK Parti ve Eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu hakkındaki yolsuzluk iddaları şunlardır: Kipa alışveriş merkezinde imar vurgunu ve yolsuzluk, İnkilap gemisinde yapılan usulsüzlük ve yolsuzluk, otogar inşaatında yapılan vurgun ve usulsüzlük, Yürüyen Köşk’ün tanıtımı ve markalaşma esnasında yapılan tanıtım ve reklam vurgunu ve usulsüzlüğü, Kiptaş’a tahsis edilen üzüm bağlarının arasındaki arazide ki vurgun ve yolsuzluk, Hacımehmetovası’nda Türkiye imar planlarındaki revizyonla sağlanan haksız kazanç ve vurgunlara ne oldu’ dedi.
     AK Parti’nin ve Eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal hakkındaki suçlamalarına da değinen Bayburtlu, ‘Yolsuzlukları ve usulsüzlükleri yapanlar şuanda AK Parti’de toplandılar. AK Parti’nin Koçal’a yaptığı suçlamalar şunlar: Dünya Bankası’ndan gelen hibe kredilerinin kendi yandaşları ile beraber usulsüzce paylaşılması. Karizma iş merkezinde Yalova halkının menfaati yerine taşeron firmanın lehine usulsüzce pazarlanması, avantaj sağlanması. Dörtyol’daki kamuya ait olan arazinin kendi yandaşları ile aralarında rant edilmesi. Star alışveriş merkezinde kamu çıkarlarına aykırı hareket ederek kendine ve etrafına haksız kazanç sağlaması. Bu ithamlar suçlamalar geride kaldı. Şimdi ise Yalova kamuoyunu yakından bildiği imar yolsuzluk konusu, halen mahkemede olduğu için, ilerleyen zamanlarda bütün gerçekler ortaya çıkacaktır. Bu usulsüzlük ve yolsuzluğun tarafı AK Parti olarak tescil edilmiş oldu’ dedi.
Yalovalı hemşerileri uyardıklarını ve bu birlikteliğin hiç hayırlı olmadığını söyleyen Bayburtlu, ‘Bu birliktelik hiç hayra alamet değil. Deprem zamanı Yalova’nın en gözde arsalarından biri olan Dörtyol’daki arazi, Yalovalıların malıyken, başkanın büyük bir icraatı olarak satıldı. Arberetum arazisi ise değerleme açısından bakılacak olursa, ihale satışı olarak yalnızca bir tanesi 15 dönümlük araziye verilen ücretle 18 milyon. Dörtyolla kıyaslama edildiğinde 3 dönüm 5, 15 dönüm ise 18 arazi olarak 5 kat büyüklüğünde buraya kadar her şey normal. İmar değeri olarak Dörtyol 4 kat, bu arazi ise 36 kat üzerine planlanmış. Yani 9 kat daha değerli bir araziyi 9’da bir fiyatına özel şirketlere satmayı marifet ve başarı olarak anlatıyor. Bu işi de turizm yatırımı olarak kamufle ediyor. Karşı çıkanlara Yalova düşmanı, hizmet düşmanı olarak takdim ediyor. 20 yıl önce kendisi belediye başkanıyken, Yalova turizm kentiydi. O günlerde dayısı Sayın Yaşar Okuyan, hem bakan hem de iktidardı. O günlerde Yalova’ya sahip çıkmayan, çıkamayanlar bugün 20 yıl geçmiş Yalova’nın turizm olduğunu iddia ediyorlar. Tamam turizm getirdiniz, turistlere ne satacaksınız. Yalova’nın Aksa ile kirlenen havasını mı? Maden ocağı ve taşocakları ile katledilen doğasını mı?  Yalova halkına bile yeterli olmayan şehir içi yollarını mı? Normal yağış alan bir havada bile yeterli gelmeyen alt yapısınımı? Bunlarımı satacaksınız soruyorum. Yalnızca yapılacak olan 3-5 tane 36 katlı otel ile bu iş olacağını sanmayınız, kendinizi kandırırsınız, aldatırsınız. Yalovalılara sesleniyoruz. Ne AK Parti’ye mecbursunuz ve mahkûmsunuz ne de Sayın Yakup Koça’la’ şeklinde konuştu.
Haber Foto: Gamze Yüksel