Basın mensuplarıyla buluşan Kırtay yaptığı açıklamada; ‘’Kentin çözülmesi gereken birçok sorunu var ve bu sorunlar da kent konseylerinde tartışıldığını ve çözüm bulmaya çalışılır. Kent konseyleri yerel yönetime ışık tutan bir kurumdur. Böylesi önemli bir kuruma aday olmamın tek nedeni Yalova’ya olan tutkum, Yalova’ya olan bağlılığım ve hizmet etme aşkımdır. Çünkü doğup büyüdüğüm bu güzel şehre ve halkına hiçbir siyasi ve ticari bir beklentim olmadan hizmet edebilmek, hizmet sunabilmek tek amacım olduğu için Yalova Güç Birliği Derneği temsilcisi sıfatıyla Yalova Kent Konseyi Başkanlığına adayım’’ dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak hizmet etmek için;

Kent konseyleri gücünü yerel yönetimlerden ve kent halkından alır. Yalova’ya Kent Konseyi ile katkı sunabilmenin vereceği manevi haz benim en büyük motivasyonumdur. Çünkü ben daha önce ifade ettiğim gibi Yalova’ya tutkulu bir aşk ile bağlıyım. Doğup büyüdüğüm Yalova’ya kendimi borçlu hissettiğimden dolayı da taşın altına elimi koymaya karar vererek, başkanlığa aday olmaya karar verdim. Elbet bu konuda değerli delegelerin teveccühü ile bu göreve talip olduğumu belirtmeliyim. Kent konseyleri yerel yönetimlerden ve kent halkından alırlar. Kent konseyinde toplumun tüm kesimlerinin temsil edilmesi Yalova’nın geleceğe hazırlanması konusunda kentte yaşayan herkesin pay sahibi olması demektir. Çok sevdiğim şehrime geçmiş dönemde Yalovaspor’da olduğu gibi bugünde YASKİ Birlik Başkanı, Yalova Güç Birliği Başkan Yardımcısı sıfatıyla, kamu ve yerel yönetimlerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak hizmet vermek için Kent Konseyi Başkanlığı’na adayım.

Ortak menfaatlerin gözetilmesi için adayım;

Bilindiği gibi Kent Konseyleri belediyelerin bir yan kolu olduğu gibi belediye destekli bir sivil toplum kuruluşudur. Kent Konseyleri Kentte yaşayan insanların sorunlarını dile getiren yerler olarak sivil toplum kuruluşlarının, merkezi yönetim temsilcilerinin ve yerel halkın yer aldığı ortak bir platformdur. Yerel yönetimlerde görev yapan biri olarak, Kent Konseyi ile belediye arasındaki ilişkileri güçlendireceğime inanıyorum. Bu nedenle Yalova’nın ortak menfaatlerinin gözetilmesi için bu göreve talip oldum. El ele, hep beraber bu güzide kent için çalışacağım. Herkesle ve her kesimle özellikle STK’lar ve yerel yönetimlerle birlikte gönül köprülerini kurmaya geliyorum.