Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (Tebliğ No:2017/22) çerçevesinde yapılan 12.Etap hibe başvurularına ait değerlendirme sonuçları belli oldu.

İlgili tebliğ uyarınca Ekonomik Yatırımlar konusunda başvuran Armutlu’dan1 ve Altınova’dan 2 proje, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları kapsamında ise Termal ve Çınarcık’tan 1‘er proje% 50 hibe desteği almaya hak kazandı.

Projesi onaylanan başvuru sahiplerine hibe sözleşmesi davet mektupları gönderilecek. Hibe sözleşmesi imzalamadan önce başvuru sahiplerinin elektronik ağ üzerinden girişleri yapılan bilgi ve belgeler ile tebliğin 33. maddesi gereğince yapılan değişiklikler ve hibe sözleşmesi ekinde bulunması gereken diğer belgeleri de kapsayacak dosyayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne sunmaları gerekiyor.

 

Hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcılar kendilerine yapılan tebliğ tarihinden itibaren 45 gün içinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalayacaklar. 

Hibe sözleşmelerininimza sürecinin tamamlanmasınımütakibenyatırım süreci başlayacak ve ilk 15 gün içerisinde yer tespit tutanağı hazırlanacak. Sonraki 15 gün içerisinde ise proje başlangıç raporu sunulacak.

Yatırımlar 31 Mayıs 2019 tarihine kadar tamamlanacak. Yatırım süresince her 3 ayda bir yapılan işlerle ilgili İl Müdürlüğünce ilerleme raporları verilecek. Yatırımlar tamamlanınca da nihai rapor sunulacak.

Onaylanan proje konuları ise şöyle; 2 Soğuk Hava Deposu (Altınova), 1 Yüksek Plastik Tünel (Çınarcık), 1 Zeytinyağı Tesisi (Armutlu) ve 1 Kırsal Turizm (Termal).

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 2006-2017 yılları arasında Yalova’da 25.297.866,64 Lira yatırımla gerçekleştirilen 36 proje karşılığında toplam 11.944.720,20  lirahibe desteği ödendi.