HABER: Abdullah Bozkurt

Koçal, “Sayın Mustafa Tutuk’un dönemiyle para yönetiminin yeniden disipline alınması memnuniyet vericidir” açıklaması yaptı.

2. Dönem Yalova Belediye Başkanlığı yapan Yakup Koçal, “Rüşvet, soygun ve israf döneminden sonra belediye bütçesini kontrol altına alarak piyasa borcunu 20 trilyona düşüren Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tutuk’u kutluyorum.

Belediye yönetiminin başarısı, sırasıyla üç unsurun hayata geçirilmesine bağlıdır. Para yönetimi, standart hizmetlerin icrası ve vizyoner gelecek planlaması.

Yalova Belediyesi 2004 yılına kadar ne kamuya ne piyasaya borç yapmadan hizmet edebilen, Türkiye’deki ender belediyelerden biriydi.

Belediye ticarethane olmadığı için tüm imkânlarını hizmete aktarması doğru olandır ve hatta bütçesinin %20 veya 30’u kadar da borçlanması da makul görülebilir.

Yalova Belediyesinde bu bağlamda kötü yönetim 2004-2009 yıllarında gerçekleşmiş, 2009 yılına gelindiğinde borç 85 trilyona yani gerçekleşen gelir bütçesinin iki katına çıkmıştır.

2009-2014 yılları arasında tekrar disiplin sağlanmaya çalışılmış ve 2014 yılına gelindiğinde borç 54 trilyona yani borç/bütçe dengesi %200’den %60’a kadar düşürülmüştü.

2014'den 2020 başına kadar maalesef ikinci batak dönemi yaşanmış borç 250 trilyona çıkarılmış hem de tek bir çivi çakılmamasına rağmen.

Şimdi Sayın Mustafa Tutuk’un dönemiyle para yönetiminin yeniden disipline alınması memnuniyet vericidir. Teşekkürler Başkan” açıklamalarında bulundu.