Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, kendisine yönelik sözlerini, basın toplantısı düzenleyerek cevapladı.

      Siyasi dünya görüşünde her hangi bir değişiklik olmadığını söyleyen Koçal, ‘İnce, benim siyasi çizgimle ilgili laf etmiş. Siyasi dünya görüşü anlamında ben kendimi bildim bileli, milliyetçi muhafazakar, bir çizgide durdum. Partisel anlamda ise ANAP, DP ve Ak Parti dışında bir partide olmadım. Bu üç partide benim siyasi dünya görüşümde tek bir çizgi üzerinde yer alan partiler. ANAP ve DP'nin tür siyasi hayatından çekilmesinin sorumlusu ben değilim. İsimleri değişse de bir birinin devamı gibi toplumla bütünleşen partiler. Siyasi güç denirse, ben siyaseten gücümü sadece ve sadece hizmet ettiğim halktan alırım. Sayın vekil ise, siyasi gücünü bir kaç ortağı ile ele geçirdiği parti ambleminden alıyor. Siyasi duruşla ilgili bir şey söyleyecekse eğer altında kalır’dedi.
      ANKA ajansı üzerinden provokatif amaçlı yapılan haberler hakkında da açıklama yapan Koçal, ‘Ahlaksız ilişkiler uzmanı, diye bir laf söyledik. İnce, buna da tepki göstermiş. Ben o haberi sayın vekil yaptırdı diye falan söylemedim. Ben kimin yaptırdığını, kimin organize ettiğini çok iyi biliyorum. Ancak ANKA ajansının sorusuna verdiği cevaba yönelik sözler söyledim. Vekil, 10 yıldır TBMM'de görmediğim kadar, Yalova Belediye Meclisi’nde kirli ilişkiler var, diyor. Bu benim şahsımın ötesinde içerisinde CHP'li Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 25 kişilik Yalova Belediye Meclisi'ne yapılan bir hakaret, iftira ve karalamadır. Kendi partisinin mensuplarını da kapsayacak şekilde yapılan karalama, ya bir belge ya da bilgiye dayanacak. Bizim gördüğümüz böyle bir şey yok. Bende bizim görmediğimiz kirli bir ilişkinin yorumunu analizini yapabilmek farklı bir uzmanlık alanı olsa gerek, vekilin böyle ahlaksız ilişkiler uzmanlığı var ki böyle bir yorum yapabiliyor dedik. Biz farkında değiliz böyle bir ilişkinin. Siyaseten bize çamur atmaya kalkarken kendi partisinin mensubu meclis üyelerine de çamur atıyor. Çamur at izi kalsın politikası yanlıştır. Her hangi bir meclis üyesi ile ilgili bir şey varsa bunu kamuoyu ile paylaşsın. Bir bilgi olmaksızın bu yorumu yapıyorsa, müfteridir. ‘İnce, benim için, ona öyle sözler söylerim ki, aklı karışır, bu lafları ona öyle bir yediririm ki, 3 ay kendisine gelemez, demiş. Ben bu sözlerden, ben öyle çamurum ki atacağım çamurdan, yapacağım karalamadan herkes çekinir, demek istediğini anlıyorum. Varsa bir şeyi er meydanı burası. Ama arkasını getireceksin. Ankara'da hükümet yetkilileri onun seviyesine düşmemek için bunu muhatap kabul etmiyor olabilirler. Ama burası Yalova. Ben onun seviyesine düşerim hiç merak etmesin. Boş bırakmam bu alanı’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel