Bir önceki Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal doğu sahil bandının askeriye önünde kalan kısmını kendi görev sürecinde verdiği mücadele rağmen açamadığını belirterek, bu hayalini gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk’u tebrik etti.

“Sahil bandında bir eksiklik kalmıştı”

Koçal 2003 yılında ciddi bir yatırımla hizmete açtıkları doğu sahil bandında bir eksikliğin kaldığına değinerek, “Yalova'nın Araştırma önündeki doğu sahili halka kapalıydı. Uzun uğraşlardan sonra gerekli izinleri aldık, hukuki prosedürleri yerine getirdik ve ciddi bir yatırımla hizmete açtık. Yalnız bir eksiği kalmıştı. O da askeriyenin önündeki yaklaşık beş altı yüz metrelik kısmın açılması. Elinde silah var, öyle kolay değildi elbette” dedi.

“Teşekkürler Sayın Tutuk”

Askeriyenin arkasından dolanarak Çiftlikköy'le bağlantıyı sağladıklarını söyleyen Koçal, “İçimde bir huzursuzluk vardı. O kısmında açılması için hukuken evraklarımızda bir eksiklik yoktu. Gölcük Donanma Komutanı'ndan randevu alarak gittim. Rahmetli Özden Örnek Paşa çok kibar bir adamdı. Anlattım. Askeriye için de aleyhte bir algı olacağını, hukuken açılmasının uygun olacağını detayıyla anlattım. Cevabı şu oldu;

‘İki ay sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı olacağım. Şimdi ben bu oluru verirsem aleyhimde kullanırlar. Sıkıntı çıkar. Yılbaşından sonra Ankara'ya gel, hallederiz’ Eh, olumlu olmasa da umut var, bir karşılık almıştım.

Tabii yılbaşından sonra seçim ortamına girdik. Kaybettim ve öylece kaldı.

Şimdi yeni başkan Mustafa Tutuk iktidar ilişkilerini gayet iyi kullanarak o kalan kısmı da hizmete açtı. Sevindim. Teşekkürler Sayın Tutuk” diye konuştu.