Basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova’nın turizmde marka il olması için, turizmin pazarlaması gerektiğini ve turisti kent ekonomisine sağlamak için, var olan imkanları aktivite etmek gerektiğini söyledi.

   Yalova'yı ülke turizminde bir marka yapmak amacıyla ciddi bir turizm politikası uyguladıklarını ve hedeflere adım adım ilerlediklerini söyleyen Koçal, ‘Turizmdeki birinci amacımız, kentimizin turizm faaliyetleriyle tanınması ve ilimize sağlanacak olan kültürel katkı, ikincisi ise ekonomik kazançtır. İlin önemli tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımı, Yalova turizmi açısından çok önemlidir. Turisti kent ekonomisine sağlamak için, var olan imkanları aktivite etmek gerekir’ dedi.

     Çevre illerdeki ortaokul öğrencilerinin, Yalova’yı tanıması için belediyelerle görüşmeler yaptıklarını söyleyen Koçal, ‘Yalova’nın çevresinde bulunan İstanbul, Bursa gibi illerle tüm belediyelerle görüşmeler yaptık. Öğrenciler, otobüslerle Yalova'ya gelecek ve hiç bir ücret alınmayacak. Yalova’nın tarihi ve doğal yerleri gezdirilecek. Bu çocuklarımız Yalova'yı tanıyacak ve her yerde bu ilin güzelliklerini anlatacaklar. Yalova bir Ürgüp, Safranbolu gibi olabilir. Ankara’dan ya da başka bir şeyden insanlar gelebilmeli. Yalova’yı hak ettiği değere kavuşturacağız. Bu yıl 2 milyon turist hedefimiz var. Yalova’yı gezmeye gelen yabancılar, Yalova’da tüm nimetlerinden faydalanacaklar. Elimizdeki tüm imkanlarla, Yalova'nın turizm açısından ne kadar zengin bir il olduğunu herkese anlatacağız ’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel