Yalova Belediye’sinde basın toplantısı düzenleyen Koçal, internet tabanlı yönetim bilgi sistemi uygulamaları ile toplam kalite yönetimi uygulamalarını süreç yönetimi mantığıyla birleştirerek ‘Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi’ (ZAMBAK) uygulama modeline geçilmesinin ardından, personelin, bundan sonra evden ya da istediği başka bir yerden hizmet üretmeye devam edeceğini söyledi.

    ZAMBAK Projesi ile belediyede ki birimler bir bir kapatılmaya ve burada çalışan personelde evlerine gönderilmeye başlandığını söyleyen Koçal, ‘Bu kapsamda ilk olarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nü kapatan, Yalova Belediyesi her hafta ise bir müdürlüğü aynı sistem dahilinde kapatarak personeli belediye dışına gönderecek.
Projenin bir devrim olduğunu ve önümüzdeki süreçte Türkiye'deki birçok kamu kurumunun da bu sisteme geçecek. Zambak devriminin hayata geçirilmesinde ki bir aşamaya bugün başladık. Bundan bir süre önce değişik birimlerden 10'u aşkın personelimizi test etmek amacıyla Zambak olarak yani  zaman ve mekandan bağımsız olarak çalıştırmaya başlamıştık. Deneme yanılma metoduyla da tüm aksaklıklarımızı ortadan kaldırdık. Şimdi bir program dahilinde belediye bünyesindeki bu 17 müdürlüğümüzü teker teker mekan olarak kapatıyoruz. Bugün ilk olarak İnsan kaynakları Müdürlüğümüzü mekandan bağımsız hale getirdik. Personele belediye binasını yasaklamadık elbette. İstediklerinde nostaji olarak buraya gelecekler ama artık burada durmalarına gerek kalmadı. Her 1 haftada 10 günde bir de bir müdürlüğü kapatacak ve Haziran ayı sonuna kadar bir çoğu kapanmış olacaklar. Yani devrimin bir aşamasını daha tamamlıyoruz’dedi.

     Koçal, ‘Belediyeyi mevcut binanın 3/1'i büyüklüğündeki bir binaya taşıyacağız. Artık bizim böyle büyük mekanlara ihtiyacımız yok. Çok iddialı bir şekilde söylüyorum ki; bu sadece bir belediye örneği değildir. Türkiye'de ki kamu yönetiminin bir öncü projesidir’dedi.

Haber: Ayhan Polat