‘Kapalı Oy’ ile yapılan Birinci Başkan Vekili seçimin de Nusret Karaalioğlu ve Zekiye Tanıl aday gösterildi. Meclis, Nusret Karaalioğlu’na 15 oy verirken, Zekiye Tanıl 11 oy da kaldı. Bu sonuçla, Yalova Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu oldu.

‘Kapalı Oy’ ile yapılan İkinci Başkan Vekili seçiminde, CHP’nin adayı Turgut Memiş 11 oy aldı. AK Parti’nin adayı Selvet Duman ise 15 oy alarak, Yalova Belediyesi İkinci Başkan Vekili seçildi.

Yalova Belediyesi Meclis iki Asil Kâtip Üye seçimi de ‘Kapalı Oy’ ile yapıldı. AK Parti’den Melahat Yalçın ve Selvet Duman aday gösterildi. CHP ise Muhammet Ümit Aydın ve Erol Abacı’yı aday gösterdi. Yapılan oylamada, CHP adayları 11 oy alırken, AK Parti adayları Melahat Yalçın ve Selvet Duman 15 oyla Asil Kâtip Üyeler oldular. 

Yalova Belediyesi Meclis iki Yedek Kâtip Üye oylamasında, AK Parti’den İsmail Demir ve İnanç Kaya, CHP’den ise Cem İnci ve Burçin Tangürek aday gösterildi. CHP’li adayların 11 oy aldığı seçimde, AK Parti adayları İsmail Demir ve İnanç Kaya 15 oyla olarak Yedek kâtip Üyeler oldu.  

Yalova Belediye Encümen seçimleri açık oylamama ile yapıldı. AK Parti, Selvet Duman, Oktay Tunç ve Ahmet Kumali’yi; CHP ise Cevdet Bekler, Adil Ürekli ve Sefer Keskin’i aday gösterdi. CHP adayları 11 oy alırken AK Parti Adayları Selvet Duman, Oktay Tunç ve Ahmet Kumali 15 oyla Belediye Encümenliğine seçilen isimler oldu.

Yalova Belediyesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu için 5 üye seçimi açık oylamama ile yapıldı.   AK Parti’den Uğur Daban, Melahat Yalçın ve Alpan Solmaz; CHP’den Muhammet Ümit Aydın ve Cevdet Bekler, Meclis Plan ve bütçe Komisyonuna seçilen isimler oldu.

Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Komisyonu için 5 üye seçimi açık oylamama ile yapıldı. AK Parti’nin adayları, İnanç Kaya, Bülent Yalçınkaya ve Yusuf Ziya Şener; CHP’nin adayları, Cem İnci ve Burçin Tangürek Komisyona oy birliğiyle seçildi.  

Yalova Belediyesi Trafik düzenleme Komisyonu 5 üye seçimi açık oylamama ile yapıldı. AK Parti’den Arif Oktay Tunç, Ahmet Kumali, Dursun Karahasan; CHP’den Sefer Keskin ve Adil Ürekli seçildi.

Yalova Belediyesi İsim Komisyonu 5 üye seçimi açık oylamama ile yapıldı. AK Parti’den Bülent Yalçınkaya, İsmail Demir, Dursun Karahasan; CHP’den Zekiye Tanıl ve Erol Abacı seçildi.

Böylelikle Yalova Belediyesinin Nisan ayı Meclisi 1. Oturumunun 20 Maddesi görüşüldü. 2 Nisan 2021 Cuma Günü saat 15:00’de 2. Gündem Maddeleri için toplanacak olan Mecliste, 13 Gündem Maddesi görüşülecek.