Kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak, hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallalar ve önlemler belirlendi. Bu kapsamda 2 Mart Salı günü itibariyle Yalova’da eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanmasına ilişkin 15 Şubat’ta açılmış okullara ek olarak yeni kararlar alındı.

Kararlar şu şekilde: 10 Şubat 2021 tarihinde alınan İl Hıfzıssıhha Kurul Kararlarının uygulanmasına devam edilecek. İlçe Kaymakamlıklarınca eğitim faaliyetlerinin okulların bulunduğu yerleşim yerlerinde açılma durumunun değerlendirilmesine, halk sağlığını etkileyecek sayıda vaka görülmesi halinde okullarda eğitime devam durumlarının İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından değerlendirilerek karar verilecek. İl Merkezindeki resmi ve özel ilkokullar- ortaokulların bünyesindeki anasınıflarında haftada beş gün yüz yüze eğitim yapılacak.

 

Tüm resmi ve özel ortaokulların 8.sınıflarında fiilen devam eden öğrenci sayısı 20’nin altında olan şubelerde 22 ders saati, fiilen devam eden öğrenci sayısı 20’nin üstünde olan şubelerde 12 saat haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılmasına, okul yönetimlerince ders saatlerinin 30 dakika, teneffüslerin 10 dakikadan az olmamak kaydıyla belirlenerek yüz yüze eğitime başlanmasına karar verildi.

İl merkezine bağlı resmi, özel ve imam hatip ortaokullarının (5.6. ve 7.sınıflarında) tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesine, okul öncesi eğitim kurumlarındaki yüz yüze eğitim derslerinde bir etkinlik saati 30 dakika ve aralıksız olarak planlanmasına, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda 12. Sınıf seviyelerinde uygulamalı eğitimlerin yüz yüze yapılacak şekilde yapılması kararlaştırıldı.

Orta Öğretim, Mesleki Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlüklerine bağlı okullarda Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıflarda tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesine, bütün özel eğitim okulu ve özel eğitim anaokulu sınıflarında eğitim gören öğrenciler, günde 6 saat, bir ders saati 30 dakika ve 10 dakika teneffüs olmak üzere haftanın beş günü yüz yüze eğitime başlanmasına, günlük rutin dersi altı saatin üzerinde olan sınıfların eksik kalan kısımları, çevrimiçi olarak tamamlanmasına, Kaynaştırma öğrencilerinin destek eğitim odası eğitimleri okul öncesi, ilkokullarda, 8. ve 12. Sınıf seviyelerinde yüz yüze, diğer sınıf düzeylerinde ise veli isteği ve okul idarelerinin planlamaları doğrultusunda çevrimiçi olarak yapılmasına karar verildi.