Yapılan incelemeler sonucunda konunun farklı boyutlarının olduğunun anlaşıldığını belirten Başkan Salman, "Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürünün tarafıma yapmış olduğu açıklama doğrultusunda bende kamuoyuna bilgi paylaşımında bulunmuştum. Ancak yapmış olduğumuz incelemeler ve sosyal medyada yayınlanan videolar dolayısıyla konunun farklı boyutlarının olduğu anlaşılmış olup, riyaset olarak konuyla ilgili ivedilikle incelemeler başlatılmıştır.

Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu hakkında bu sabah (16.06.2017) itibariyle idari ve disiplin soruşturması başlatılmış olup, kendisi açığa alınmıştır. Ferhatoğlu’nun yanı sıra bu olayda sorumluluğu olabilecek tüm personellerle ilgili de inceleme yapılmakta olup, soruşturma sonucunda olayda payı bulunan tüm personellerle ilgili de adli ve idari soruşturmalar açılacak ve gerekirse iş akitleri sonlandırılacaktır.

Yalova Belediyesi’nin ve şahsımın böyle bir haberle gündeme gelmesinden dolayı büyük hicap duyuyorum. Doğduğu andan itibaren yaşamı hayvanlarla iç içe geçmiş, Veteriner Hekim diplomasına sahip, bu işin eğitimini almış ve göreve geldiği günden beri can dostlarımızın daha rahat bir yaşam sürebilmesi için birçok konuda çalışmalar yapan, bir insan olarak yapılanlara göz yummam asla söz konusu olamaz.

Bizleri bu konuda aydınlatan, doğruyu bulmamızı sağlayan öncelikle tüm hayvanseverlere çok teşekkür ediyorum. Birlikte birçok yeniliği Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesine kazandırdığımız hayvansever dostlarımız ile birlikte bundan sonra da destekleriyle yine önemli çalışmalar yapacağımıza eminim.

Kamuoyuna saygılarımla" dedi.