İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı, 12 Mart Salı günü, saat 14.30’da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

  İstiklal Marşı’nın, millî marş olarak 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 98. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Yalova CHP Milletvekili Özcan Özel, Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Adil Ürekli, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

   AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol mesaj çekerek anma gününe katıldılar.

   Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Olğun, İstiklal Marşının Kabulünün 98. yıl dönümünü kutladı. Olğun, “İstiklal Marşımız bir milletin hürriyet ve bağımsızlık aşkının imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın fedakarlıklarla verilen kurtuluş mücadelesinin en yalın ifadesidir” dedi.

  İstiklal Marşının Kabulünün 98. yıl dönümünde, İstiklal Marşını ve İstiklal Marşına hayat veren Mehmet Akik Ersoy’u anlatan resim ve şiir gibi sanatsal dallarda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı’nın Doğuşu” oratoryosu ile program son buldu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter