Tangürek, ‘Bu tarihi fırsatı, sorumluluk bilincimizle değerlendireceğiz. Adaylarımız istişarelerini yapıyorlar. Adaylarımızın yıpratılacak bir geçmişleri olmadığını bütün Yalova halkı biliyor. Bizler yönetimler olarak kamuoyu önüne çıkaracağımız adayımızı parti içi gelecek kaygısı ve hesabı yapmadan yerel iktidara sahip olmak için hazırlıyoruz. Adayın kim olacağına ilişkin kararı CHP Yalova Örgütü ve Genel Merkezimiz verecektir. Bizleri AKP’den farklı kılan,  örgütlerimizin talep ve istemlerinin Genel merkezimiz tarafından kabul görmesidir. Parti içi demokrasi vardır. Yalova’nın adayını,  Milletvekili, İl ve ilçe yöneticileri, parti üyeleri yani kısaca CHP örgütü belirler’ dedi.
    CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı olarak yaptığı basın açıklamalarından dolayı örgütünün hiçbir kademesi tarafından açığa düşürülmediğini belirten Tangürek, ‘Örgütümüzün tabanından Genel Merkezimize kadar dik duruşumuzdan dolayı takdir telefonları yağdı. AKP’de açığa düşenler peşlerinde onurlu mücadeleye hazır, temiz siyasete gönül vermiş olanlara gün gelir hesap verirler. Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun;  ‘Bundan sonraki süreçte Yalova hizmetlerden daha iyi yararlanacak. Merkezi idare ve yerel yönetimin beraber olmasının faydasını Yalova’nın görecek. Merkezi idarenin desteği olmadan da zaman zaman sıkıntılar yaşanıyordu. Belediye başkanının partiye gelmesi ile sıkıntılar giderilmiş olacak. Ama Yalova bundan kazançlı çıkacak’ demiş. Anlamak mümkün değil, bu bir itiraftır. Bizden olmayan belediyelere hükümet olarak hizmet götürmeyiz demektir. Bu halkı tehdit etmektir. Son günlerde basındaki bu gereksiz telaşı anlamak mümkün değil. Koçal, belediye başkan adayı olabilir de olmayabilir de. Seçimlere son 1 yıl kala belediyenin geçmiş dönem ve bu dönemle ilgili büyük sıkıntıları var. Bunların çözülebilmesi için ‘Körler Sağırlar Biribirini Aklar’ politikasıdır bu. Arboretum, HacıMehmetovası, Karatepe mevkiinde ki yapboza dönen karayolu, İnkılap vapuru, belediyedeki cd skandalı, 1:25000 Çevre düzeni planında olmazsa olmaz tadilatlar vs.  Bu süreç belediye yönetiminin ve içişleri bakanlığının basiretsizliğinden dolayı  eline yüzüne bulaştırılmış bir süreçtir. Belediye meclis üyeleri de zamanı geldiğinde, her biri kendi örgütüne, aldıkları kararlarla ilgili hesaplarını verirler’ dedi.
        Tangürek, ‘Geçmişte Koçal’a oy veren Sosyal Demokrat, Atatürkçü tabana da kızamayız. Bizim kimseye kızma lüksümüz yok. AKP’ye karşı beni destekleyin algısını becerdi ve oy aldı. AKP’ye geçse de geçmese de zaten gerçek Sosyal Demokratlardan artık oy alamayacaktı, bu da bizim için üstüne bal kaymak oldu. Siyasette ön almış durumdayız. AKP’de, MHP’de, DP’de, BDP’de tanıdığımız, namuslu, vatansever, Yalova’ya hizmet hiçin siyaset yapan yüzlerce, binlerce dostumuz, Yalovalımız var. Artık algılama, Yalova’da CHP tarafından yönetilmektedir.  2+2’nin 4 etmediğini sandıkta görecekler. Sağduyulu hemşehrilerimizden beklentimiz şudur; Türkiye’de olup bitene tepkiniz ne ise aynı tepkiyi Yalova’mızda da göstersinler yeter. Her türlü önlemi almış durumdayız’ dedi.