Kotcioğlu açıklamasında, temel eğitimde ve liselerde yüz yüze eğitimin belirlenen kurallar çerçevesinde devam ettiğini ancak sağlık çalışanlarından sonra riskli gruplar arasında gösterilen eğitimcilerin aşılanma sürecinde beklenen ilerlemenin sağlanamadığını, köy okullarında görev yapan az sayıdaki öğretmenin aşılanmasından sonra eğitimcilerin aşılama takvimindeki yeriyle ilgili net bir açıklama yapılmadığını belirtti.

“Eğitimciler aşı bekliyor”

Eğitim Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet Kotcioğlu, yüz yüze eğitime bir aydır devam edilmesine karşın eğitim çalışanlarından aşı yaptırmak isteyenlerle ilgili hâlâ adım atılmadığını hatırlatarak “Milli Eğitim Bakanlığı topu Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına atıyor. Onlar ortada top çevirirken şu an en riskli grupta yer alan eğitim çalışanları ise aşı bekliyor. Okullar yüz yüze eğitime başlamadan en az 15 gün önce aşılanması gereken eğitimcilerin hâlâ aşılanmamış olması kabul edilemez” dedi.

“Eğitimciler önemsenmiyor mu?”

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecini iyi yönettiğini söylemesine karşın eğitimcilerin aşılanması konusunda adım atılmamış olmasını yadırgadığını dile getiren Kotcioğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi. “Aşı mı bitti, yoksa işe mi yaramıyor veya eğitimciler mi önemsenmiyor? Eğitimcilerin zihninde oluşmuş olan bu ve benzeri soru işaretleri giderilmeli, aşı yaptırmak isteyen eğitim çalışanları derhal aşılanmalıdır” şeklinde konuştu.