AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliği’nin (TÜGVA) daveti üzerine Yalova’ya geldi. Külünk, ‘Büyük Türkiye İdeali’ konulu konferansında gençlere seslendi.

TÜGVA Mihmandar Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen programa; AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan, ilçe belediye başkanları, kurum müdürler ve öğrenciler katıldı. Gençlere seslenen Külünk, “TÜGVA, 15 Temmuz’un işgal girişiminin 28 Şubat’tan sonra kayıp nesillerin ortaya çıkmasının müsebbibi olan işgalci bir örgütün bu ülkedeki tahribatları karşısında yeniden büyük Türkiye idealine inanmış bir nesil inşa etme noktasındaki inanmışlığın, aklın tezahürü olarak ete ve kemiğe bürünmüştür. O nedenle, TÜGVA sadece bir yurdun, derneğin adı değildir. TÜGVA aynı zamanda bir idealin ve bir idealizmin adıdır” dedi.

 

Son Kale Türkiye

Konferans da gençlere seslenen Külünk; “Türkler sadece toprak fethetmek için yoktur. Türkler, Müslüman Türk olmak, toprak fethetmek demek değildir. Müslüman Türk olmak demek, gittiği yerde barışı inşa etmek demektir. Gittiği yerde farklılıkları bir kılacak adaleti tesis etmek demektir. Gittiği yerde bütün farklılıkları bir kılarak cümle farklılıkları tesis ettiği adalet ile güveni inşa etmek demektir. Bu Medine perspektifinin emridir. Büyük Türkiye idealinin bütün farklılıkları bir görüp, adaleti esas almaktır. 80 milyonu bütün farklılıklarıyla bir görüp, güven için adaleti esas almanın adıdır. Büyük Türkiye ideali, Türkiye’nin dünle kıyaslanamayacak bir güçte, İslam’ı ve Türkiye’yi tasfiye etmek isteyenlerin planları bitmediği gerçeğidir, Çünkü Türkiye son kaledir. Unutmayın, bu son kaleye bir şey olursa Medine yeşil kubbeye dayanacaktır. 1514’te Yavuz, Osmanlı’yı doğunun ve batının devleti kıldığı, büyük seferlerden sonra eğer hilafeti alıp İstanbul’a getirmeseydi, bilin ki efendimizin kabri başka yere götürülecekti. Bugün bu planlarından vazgeçmiş değiller. Eğer son kale Türkiye, Allah göstermesin başına bir şey gelirse, biliniz ki çok tanrılı küresel egemenlerin ellerinde ateşle dayanacakları yer,Hacer’ülEsved taşının dibidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak çizgisi yerine batılın sınırlarına kendini tutsak etmiş olsaydı; batının gözünde ondan iyi adam olmayacaktı. Ancak o imanının emrinde bu kalenin düşmemesi için, hakkın tecellisi için kafasını yukarıya kaldırdığından dolayı hedef seçilmiştir. Erdoğan, büyük Türkiye idealini güncellediği için ve insanlığa yeni baştan Anadolu’da sözlenecek bir sözümüzün olduğunu hatırlattığı için hedef seçilmiştir’ dedi.

Konuşmanın ardından TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, konuşmalarından dolayıAK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e teşekkür ederek, rahle hediye etti.