HABER: Abdullah Bozkurt

Kurban Bayramı tatili 30 Temmuz Perşembe saat 13.00’de başlayıp, 03 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00’da sona erecek.

Vatandaşların kurban alışverişini rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla, Belediyeler gerekli tedbirleri alacak ve alışveriş alanlarında zabıta denetimlerini yoğunlaştırarak vatandaşın herhangi bir haksız kayba uğraması önlenecek.

Bayram süresince yangın, su arızaları ve temizlik konularında gerekli tedbirler alınarak bu konuda nöbetçi ekiplerin oluşturulması ilgili belediyelerce sağlanacak.

Bayram tatili süresince Maliye ekiplerince piyasa denetimlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması İl Defterdarlığınca sağlanacaktır.

Uludağ Elektrik A.Ş. Yalova İl Müdürlüğünce tatil süresince her türlü elektrik arızalarını karşı nöbetçi ekipler oluşturularak, gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak.

Tatil süresince İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli sağlık tedbirleri alınacak, acil servis yeterli halde bekletilecek.

Emniyet ve Jandarma bölgelerinde vuku bulunması muhtemel olaylara karşı gerekli emniyet ve trafik tedbirleri alınarak halkın huzur ve sükün içinde Kurban Bayramı geçirmeleri temenni edilecektir. Alınacak trafik tedbirleri ve trafik güvenliği için insansız hava aracı (Drone) ile takibinin yapılması sağlanacaktır. Tatil süresince meydana gelebilecek ölüm olaylarında vatandaşların cenaze işlemlerinin yapabilmelerini sağlamak üzere Belediyeler, Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Başhekimliği ile iş birliği yaparak gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak.