Üst üste yaşanan zor günlerin birlik ve beraberlik içerisinde atlatılmaya çalışıldığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu Kurban Bayramı’nda inanıyoruz ki yardımlaşma ve dayanışma en üst seviyelere ulaşacaktır. Tüm Ulusumuzun mübarek bayramı kutlu olsun” dedi.

Başkan Oral, dini bayramların, insani duygularımızın ön plana çıkmasını sağlayan, insanı insan yapan değer ve duyguların sınavının verildiği, toplumsal yaşamımızda vazgeçilmez günleri olduğunu hatırlattı.

 

Maddi ve Manevi İbadet

Kurban kelimesinin ‘yakınlaşma’ anlamına geldiğini ifade eden Başkan Dr. Metin Oral, “Demek ki, Kurban Bayramları, bizleri birbirimize ve Yüce Allah’a manen yaklaştırıyor. Ayrıca Kurban Bayramları dünyanın en büyük sosyal yardım projesi olarak insanlığın önünde büyük bir ışık tutuyor. Kurban etinin paylaşımındaki hak ve adalet dahi başlı başına günümüz insanı için önemli bir örnek teşkil etmekte, kaybolan insanî değerlere vurgu yapmaktadır” dedi.

 

“Hayvanlara eziyet edilmemeli”

Başkan Oral, Kurban Bayramı’nın manevi olduğu kadar maddi bir ibadet olduğunu söyleyerek, “Kurban, bizi kibirden ve ona bağlı yanılgılardan uzaklaştırır. İnsanlığımızın özünü kavramaya yaklaştırır. Bu kutsal görevi yerine getirirken, özellikle hayvanlara çile çektirecek, çirkin görüntüler oluşturacak ortamlardan herkesin kaçınmasını temenni ediyorum.

 

Bayramlaşma 2. Gün

Bu günler kırgınlıkların, dargınlıkların unutulup, karşılıklı sevginin pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı günlerdir. Bu vesileyle gelenekleştirdiğimiz bayramlaşma programımız da bayramın 2. günü yani 13 Eylül 2016 Salı günü saat 11:00’de Altınova Belediyesi Düğün Salonu’nda yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı bayramlaşma programımıza bekliyoruz. Kurban Bayramı’nın; barışmalara, helalleşmelere, kardeşliğimizin vurgulanmasına vesile olmasını diliyorum, en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.