Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları, Yalova’nın kardeş şehir başkan, temsilci ve heyetleri ile vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşüdeprem anıtı önünden Edirne Belediye Bandosu eşliğinde başlayarak marşlar eşliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Yalovalıların yoğun ilgisi ve tezahüratı ile desteklenen kortej, uzun süre alkışlandı.
‘Biri 19 Temmuz diğeri 19 Ağustos’ 
Kortej yürüyüşünün ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Edirne Belediye Bandosu, kortej yürüyüşünün ardından burada mini bir konser gerçekleştirdi.
Cengiz Kurtoğlu konseri öncesi sahneye çıkan Başkan Vefa Salman, konsere katılan tüm protokol üyeleri ile vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine şu şekilde devam etti;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl anma etkinliğine, bu güzel kutlama gecesine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, hepinizin ayaklarına sağlık. Bu kentin tarihinde unutmaması gereken 2 tane tarih var. Biri 19 Temmuz diğeri 19 Ağustos. Kentin kaderini değiştiren tarihler. 19 Temmuz Yalova’nın kurtuluşu, 19 Ağustos 1929’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kente ilk gelişi. Kenti yeniden var edişidir. Buraya benim kentim dediği ve yeniden imar ettiği kenttir Yalova. Çiçek kenti, dünyada güneşin en güzel battığı yer, bu dünyada ki en güzel yer, bu dünyada ki cennet burası” dedi. 
‘Asla Ama Asla Unutma!’
Yaptığı konuşmada kentin düşman işgalinden kurtuluşuna ait tarihi bilgileri vatandaşlar ile paylaşan Başkan Salman, 15 Temmuz tarihinin vatandaşların zihnine kazındığını bunun unutulmaması, unutturulmaması gereken bir tarih olduğunu belirterek şunları söyledi;
“15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız. Ancak bu ülkenin kuruluşundan kurtuluşuna çok önemli bazı tarihler var. 23 Nisan bu ülkenin milli egemenliği, ulusal egemenliği. Bu ülkede çocuklara Atatürk tarafından armağan edilmiş dünyada ki ilk ve tek bayram 23 Nisan. 23 Nisan’ı da unutmayacağız. 19 Mayıs Samsun’a çıkış. Dik duruşun, var oluşun ve özgürlüğe doğru ilk yelken açışın ve gençliğe hitap edilen önemli bir tarih. 19 Mayıs’ı da unutmayacağız. 30 Ağustos, azmin, inancın zaferi, Zafer bayramı ve asla unutulmaması gereken 29 Ekim 1923 dünyanın en güzel yönetim şekli, halkın kendi kendini yönettiği, demokrasinin en güzel şekli Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramı, bunu asla unutma Türkiye, asla ama asla unutma!” dedi. 
‘Bütün İsimsiz Kahramanlara Minnet Borçluyuz’
Başkan Salman, “Bu ülke Çanakkale’de, İnönü’de, Kore’de, K.K.T.C’de, doğuda ve güneydoğuda, 15 Temmuz’da şehitler verdi, vermeye de devam ediyor. Birçok isimsiz kahraman kefensiz bu topraklarda yatıyor. Her biri bu topraklar için canlarını verdiler. Biz başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, herkese, bütün isimsiz kahramanlara minnet borçluyuz. Şükran borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun. Onları buradan, Yalova’dan, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan saygıyla, sevgiyle, rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” dedi. 
Konuşmanın ardından Başkan Salman, ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu’nu sahneye davet etti. Kendisiyle sahnede biraz sohbet eden ve bu anlamlı günde konser verdiği için teşekkür eden Başkan Salman, Kurtoğlu’na Atatürk portresi armağan etti.
Cengiz Kurtoğlu sevilen tüm şarkılarını Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü münasebetiyle Yalovalılar için seslendirdi. İlginin yoğun olduğu konser sonunda havai fişek gösterileri ile gece son buldu.