15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacak etkinlikler kapsamında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek programda Salman, günün anlam ve önemine binaen konuşma yapacak. Ardından Suwon ile kardeş şehir oluşumuzun 20. yılına özel Suwon Tekvando, TUFAG halk oyunları ve YAFEM Türk boyları şölen ekipleri gösterilerini sunacak. Yalova Kent Müzesi’nde ‘Sevgidir Yalova 98. Yıl’ Fotoğraf ve Efe’mera sergisinin gezilmesinin ardından gündüz programları son bulacak.

TCG Fatih (F 242) Yalova’da olacak

TCG Fatih (F 242), Yalova’nın kurtuluşu münasebetiyle sabah saat 08.00’de Yalova Limanını ziyaret edecek. 14.00 ve 17.00 saatleri arasında ise gemi, vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Etkinlikler, Edirne Belediye Bandosu ile devam edecek

Saatler 20.30’u gösterirken 17 Ağustos Parkı önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Edirne Belediye Bandosu’nun da marşlarla eşlik edeceği kortej, ünlü Sanatçı Mehmet Erdem’in sahne alacağı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam edecek.

Mehmet Erdem sahne alacak

Ünlü Sanatçı Mehmet Erdem, Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.30’da sahne alacak. Konserin sonlarına doğru ateşlenecek havai fişeklerle işitsel şölen, görsel bir şölene dönüşecek.

Salman, “Tüm hemşehrilerimiz etkinliklere davetlidir”

Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinliklerine vatandaşları davet eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle buluşacağımız 19 Temmuz programımıza Yalova’ya gönül vermiş tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Biz orada olacağız, siz yoksanız bir eksiğiz” dedi.