Hersek Lagün Gölü Kuş Gözlem Kulesi ve Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi, 7 Aralık 2018 Cuma günü saat 14.30’da Cumhuriyet Mahallesi Sahil Caddesi No: 37 (Altınova Hersekzade Ahmet Paşa Stadyumu yanı) adresinde hizmete girecek. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, tüm vatandaşları bu önemli açılışa davet etti.

16 metre uzunluğunda

  “Altınova, altın kuşlarıyla eko turizmde kanatlansın” projesi kapsamında gerçekleştirilen kompleks, Yalova’da tek olma özelliğine sahip. Altınova Belediyesi tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) destekli yapılan Kuş Gözlem Kulesi’nde ziyaretçiler, dürbünler aracılığıyla tüm alana hâkim olacak. Hersek Lagünü’nün tamamına hakim 16 metre yüksekliğinde kuş gözlem kulesinin yer aldığı alanda ayrıca 250 metrekare alana 2 katlı olarak inşa edilen Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi bulunuyor.

Eğitim merkezi

  Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi binasında; küçük eğitim salonu, güvenlik odası, engelli ve normal WC’ler yer almakta. Eğitim merkezini ziyaret edecek misafirlere, konusunda eğitim almış personeller tarafından Hersek Lagün’ü ve kuş türleri hakkında bilgiler verilecek.

7/24 izlenecek

  Ayrıca, kurulan kamera sistemi ve internet ağıyla Hersek Lagünü 7/24 internet üzerinden takip edile bilmektedir. www.herseklagunu.com adresi lagünde bulunan kuşları tüm dünyadan izlenmesini sağlayacak. Ayrıca eğitim merkezinde konusunda eğitim almış personeller tarafından Hersek Lagün’ü ve misafir ettiği kuşlar hakkında bilgiler verilecek.