Litvanya’nın Kretinga Belediye Başkanı Juozas Mazeika, Klaipeda Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sorunas Berlinskas,  Kretinga Belediye yönetiminde eğitim departmanı sorumluları Asta Pociene, Diana Laimute Garjoniene, Antanos Sıngaila, Daive Rockauskine,  Klaipeda Devlet Üniversitesi Bilgisayar Merkezi Müdürü Donatas Srebalius, Psikolojik ve mesleki rehberlik danışmanı Danute Dautartiene ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Halk Oyunları Ekibi karşıladı. Yabancı konuklara bir gösteri sunan Halk Oyunları Ekibi, büyük alkış aldı.
 
Yalova EML hakkında Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu’ndan bilgi alan heyet, okulun birimlerinin bulunduğu bir sunum izledi. Ardından okul birim ve bölümleri gezilerek heyete okul çalışmaları hakkında bilgi verildi. Litvanya ekibi, okulda bulunan bölümleri tek tek gezerek öğrencilerin ürettiği malzemeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle birebir sohbet eden heyet, gelecekteki planlarına yönelik öğrencilerin görüşlerini alarak bilgi alışverişinde bulundu.
 
Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni hayranlıkla gezdiklerini belirten Litvanya heyeti, okulda yapılan işlerin ve okul düzeninin taktire şayan olduğunu belirttiler. Liseler arasında gezdikleri okullardan en büyüğünün Yalova’da bulunduğunu ve kendilerinin Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni gezmekten onur duyduklarının altını çizen Litvanya ekibi, emekleri için Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu ve emeği geçen İdareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.