Lösemili çocukların aileleri ile geldikleri parkurda, ATV araçlarıyla 45 dakika keyifli zaman geçirildi.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Yalova’daki hasta çocukları ATV, JEEP ve UTV parkurunda misafir etme ile Sosyal Sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyleyen, Deniz Kaya Turizm Taşımacılık İnşaat Petrol San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Kaya, ‘’Bu tür bir organizasyonda yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. İyi ki böyle bir etkinlikte rol almak bize nasip oldu. Hayatta her şey para kazanmak, ticaret yapmak değildir. Burada olan çocukların mutluluğu paraya ve herhangi maddi bir şey ile ölçülemez. Bizlerde çocukların gülümsemelerine bir parça katkıda bulunmaktan son derece memnunuz.  Bu tür etkinliklerde aktif rol almak bizleri mutlu ediyor. Geçen hafta Taşköprü beldesindeki tüm ilköğretim okullarında 200’ü aşkın öğrenciyi burada misafir ettik. Lösev önemli bir vakıf, her şeyden önce sağlık için mücadele eden köklü bir vakıf. Sağlıktan daha değerli ne olabilir ki.. Bu tür etkinliklere kapımız sonuna kadar açıktır. Yalova’da, kim insan odaklı bir şeyler yapmak istiyorsa, kim taşın altına elini koymak istiyorsa, biz her zaman hazırız. Burada bu gülümseyen çocuklarımızın bizlere verdiği mutluluk, onur para ile satın alınamaz’’ dedi.

Cantürk; ‘’Etkinlik muhteşem oldu’’                                                         

LÖSEV Yalova Vakfı Yalova Temsilcisi Derya Cantürk yapılan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada;  ‘’Buraya, yaş grupları 12-13 olan, 12 hastamız geldi. Kardeşleri ve aileleri de onlara eşlik ettiler. Ben de hastalığı yenmiş gençlerden birisiyim. LÖSEV Yalova temsilcisiyim. Yalova Üniversitesi dahil, Yalova’nın her yerinde LÖSEV’in yaptığı etkinlikte rol alarak elimden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyorum.

Yalova’da Hematoloji bölümü ne yazık ki yok. Hastalarımız bu yüzden çoğunlukla yakın illerde ki Kocaeli, Bursa ve İstanbul’da tedavileri yapılıyor. Burada hastalığı tedavisi için bir hizmet henüz yok.

Deniz Kaya Turizm’in daveti ile gerçekleştirilen etkinlik muhteşem oldu. 4-5 yıldır LÖSEV’de aktif rol alıyorum şuana kadar yaptığımız en iyi etkinlik oldu. Çocuklar için doğa ile iç içe olmaları, onları mutlu etti. Kalabalık yerlerde etkinlik düzenlemek çocuklarımız için sıkıntılı bir durum ama şuan doğa ile iç içe ve çocukların eğlendikleri bir etkinlik olmasından dolayı memnunuz. Ailelerin de çocuklar ile birlikte ağırlanması çok takdir edici oldu.

Bu organizasyon ile çocuklarımıza yaşatılan mutluluk, yüzlerinde ki gülümseme, insanın yüreğine, kalbine dokunuyor. O gülümsemeyi görmek bizler için dünyalara bedel bir mutluluk.

2-8 Kasım arası Lösemili Çocuklar Haftası, bildiğiniz üzere ve bu hafta dolayısı ile yapılan bu etkinlik çocuklarımızın mutlu olmasını sağladığı gibi bizlere de çok mutlu etti.

Cantürk; ‘’Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir’’

Şunu konuya da değinelim, lösemi bulaşıcı bir hastalık değil. Çocuklarımızın maske takması bazı insanlarda bulaşıcı gibi algılanıyor bu çok büyük bir yanlış. Bu algıdan çocuklarımız rahatsız oluyor. Lösemi kesinlikle bulaşıcı bir hastalık değildir. Çocuklarımız kendini dış etkenlerden korumak için bu maskeleri takıyorlar. Altını tekrar ve tekrar çizerek dile getiriyorum lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir. Ve bu hastalığın erken teşhisi çok önemlidir.

Hastalığın tedavisinde moral çok önemli bir faktör bizler de bu tür etkinlikler ile çocukların morallerini yüksek tutmak için büyük çaba sarf ediyoruz.

Cantürk; ‘’LÖSEV’e gönüllü olamaya davet ediyorum’’

Çoğu aile etkinliklerden haberdar olmak ve etkin olarak rol almak istiyorlar. Buradan da bir çağrıda bulunalım. LÖSEV’e gönüllü olamaya davet ediyorum. Buradaki bu sıcak ortamı, dostluğu tatmalarını isteriz. Çocukların yüzündeki gülümsenin mutluluğunu beraber paylaşmak isteriz. Yalova’da yalnızca üniversite öğrencilerinden 1000’i aşkın destekçimiz var. Yalova içerinde aktif gönüllerimiz var ancak sayılarının artması gerekli.

Cantürk; ‘’ LÖSEV gönüllüleri dilenci değillerdir’’

‘’Şuna da değinelim; biz insanlara gittiğimizde ve gönüllülük teklif ettiğimizde çoğunlukla ceplerinden para çıkarıp veriyorlar, bu rencide edici bir durum. LÖSEV kesinlikle elden bağış kabul etmez ya da LÖSEV dışarıda herhangi bir şey satmaz. Bu çok önemli bir konu, hiç kimse LÖSEV adına bir şey satamaz. Ne yazık ki bir takım dolandırıcılık faaliyetlerinde LÖSEV adı kullanarak sözde makbuzlar ile para topluyorlar. Ne yazık ki bu tür şeyler yapılıyor ve bu durum LÖSEV olarak çok rahatsız ediyor. LÖSEV kesinlikle ve kesinlikle kapı kapı dolaşıp para toplayan bir kurum değildir. LÖSEV tamamen bir vakıftır. Bağışlar ile ayakta kalan 22 yıllık bir vakıf. Bağışlar ise internet ve banka hesapları ile gönüllülük esasına dayanan bir şekilde gönderiliyor. Tekrar edeyim LÖSEV makbuz karşılığı bağış toplamaz. Ne yazık ki LÖSEV adını kullanan vicdansızların topladığı her kuruş, hasta çocuklarımızın hakkını gasptır’’ dedi.

Boztepe; ‘’Yalova’da 150’ye yakın lösemi hastası var’’

Yapılan etkinliğin sonunda basın açıklamasında bulunan LÖSEV Vakfı Bursa İl Temsilcisi Gül Boztepe ‘’Değerli katılımcılarımız, Sevgili ailelerimiz ve destekçilerimiz, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Siz gönüllülerimiz, destekçilerimiz ile birlikte LÖSEV büyük bir ailedir.

Bu büyük aile 22 yıl önce zor şartlarda aynı amaç altında bir araya gelen bir avuç idealist kişi ile birlikte büyümüş, bugün geldiği noktaya ulaşmıştır. LÖSEV, 2-8 Kasım etkinlikleri kapsamında herkesi lösemili çocuklara destek olmaya davet ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri ile sesimizi duyurmak istiyoruz.

Bizler; löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu, lösemili çocukların maskeleri kendilerini korumak için taktığını, LÖSEV’in çocuk ve yetişkin hastalara aynı, nakdi ve sosyal destekler verdiğini duyarlı Türk Halkı ile paylaşıyor, daha bilinçli bir kamuoyu için herkesi davet ediyoruz. Her yıl 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın bir önceki yıldan daha coşkulu ve hastanemizin tam ruhsatı ile taçlanarak tekrarını diliyoruz’’ dedi.

Basın açıklamasının ardından yapılan etkinlik hakkında da bilgilendirmede bulunan Boztepe, ‘’Yalova’dan gönüllü arkadaşımız var. Derya Cantürk LÖSEV de gönüllü olarak çalışıyor. Şuan 2 kişi bu organizasyonu gerçekleştirdik. Katılımcı olarak 12 çocuğumuz var. Lösemili Çocuklar Haftasında çocuklara yönelik bir etkinlik tertiplendi. Yalova’da 150’ye yakın lösemi hastası var. Yalova’daki hastalar genelde İstanbul ve Bursa’ya tedavi için gidiyorlar. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Deniz Kaya Turizm Taşımacılık  İnşaat Petrol San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Kaya’ya teşekkür ederiz’’ dedi.

Gül kardeşler; ‘’ATV aracına binmekten büyük heyecan duyduk’’

Deniz Safari Travel Agency Seyahat Acentası’nın ATV etkinliğine katılan Sıla ve Hazal Gül kardeşler, gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a yaptıkları açıklamada; ‘’ATV aracına binmekten büyük heyecan duyduk. Daha önce denemediğimiz bir şeydi. Çok mutlu olduk. Bu tür etkinliklerin olması bizleri sevindiriyor. Bir daha bu tür etkinliklere katılmak isteriz. ATV aracına bindiğimizde çok heyecanlandık. Arkadaşlarımız ile bir arada olmaktan dolayı da çok mutlu olduk. Ailemiz ile böyle organizasyonlarda bulunmaktan hoşlanıyoruz’’ dediler.