İstanbul Marmara Koleji’nde eğitim gören M. Yiğit Kızılkaya’nın geçirdiği hastalık sebebiyle yaşamanı yitirmesi sonrasında, adını yaşatmak amacıyla yaptırılan, ‘M. Yiğit Kızılkaya Sanat ve Etkinlik Sokağı’ projesi, Yalova 19 Temmuz İlkokulu öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirdi.

‘M. Yiğit Kızılkaya Sanat ve Etkinlik Sokağı’ projesi açılışına,CHP İl Başkanı Ertan Şener, Yalova Belediye başkanı Vefa Salman, MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun,M. Kızılkaya’nın babası Orhan Kızılkaya, Marmara Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği eski Başkanı ve Proje Sorumlusu Arzu Mepa Özel, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Marmara Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği, Yalova 19 Temmuz İlkokulu’nun atıl durumdaki bodrum katını,öğrencilerin çeşitli sanatsal aktivitelerini, güzel ve keyifli zamanlar geçirebilecekleri bir sanat merkezi haline getirdi.

Okulun bodrum katı, el işi atölyesi,müzik atölyesi, resim atölyesi, cafe ve spor salonuna dönüştürülürken,merdiven boşlukları da cep sineması ve sergi alanı olarak düzenlendi.

‘M. Yiğit Kızılkaya Sanat ve Etkinlik Sokağı’ projesini hayata geçmesinde etkin rol oynayan aylarca ekibiyle büyük emekler sarf edenMarmara Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Proje Sorumlusu Arzu Mepa Özel yaptığı konuşmasında; ‘M. Yiğit Kızılkaya sadece 12 yaşındaydı. Kısa hayatının son 5 yılına kendisinin ve ailesinin birlikte ne kadar mücadele ettiğine şahsen tanıklık ettik. M. Yiğit Kızılkaya, sadece öğrencimiz yada arkadaşımızın oğlu da değildi. Cesur ve azimli bir çocuktu. Öğretmenlerinin gönderdiği ödevleri hastanede bile yapardı. Azmini ümidini hiç kaybetmedi, özelinde çok özel bir çocuktu ve gidişi bizlere çok dokundu. Hayatlarımıza da dokundu Yiğit…

Bizde onun adı yaşasın istedik ve özel bir proje arayışına girdik. Arayış içindeyken, Yalova’daki bir eğitimci, Türkan Yeğin’den bir haber aldık.‘Yalova’daki bir ilkokul atıl durumdaki bodrum katını sanat sokağına çevirmek istiyormuş’ dedi.Bizde bunun bir vizyon projesi olduğunu düşünerek, bu projeyle çocukların gelişiminde önemli olan kişisel gelişimlerinde destek olacak,öğrencileri sanatla buluşturacak, üretecek ve onlara bir yol çizecek bu fikri çok sevdik. Okul yönetimiyle hemen gelip görüşmelere başladık.Okul idarecilerinin yaklaşımları, fikirleri projenin sadece oluşumunda değil, sürdürülebilir olmasında da bizi çok rahatlattı ve başarıya götürdü.

Özel Marmara Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği’nin onayını alarak projeyi başlattık. 6 ay boyunca geceli-gündüzlü çalışarak bugüne geldik.

Yalova 19 Temmuz İlkokulu Rehber Öğretmeni Yusuf Tomruk, tüm detaylarıyla insan üstü bir çaba göstererek bize yardımcı oldu. Bu projede,elimiz-kolumuz oldu.

Bu açıdan, Yalova 19 Temmuz ilkokulu yönetimine, velilerimize, çocuklarımıza, Özel Marmara Eğitim Kurumları’na da desteklerinden dolayı okul müdürümüze, yönetim kadromuza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum.

Bu proje, sadece Türkiye’de değil, belki dünyada eşi benzeri olmayan bir proje oldu. Bunun için gururluyuz. Böylesi vizyon sahibi okul yönetimlerinin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu projenin,Yiğit’in adını taşıdığı için de ayrıca gururluyuz.Projede bize her türlü destek olan herkesin eline emeğine sağlık’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ‘Öncelikle böyle projelere her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim. Sivil toplum örgütlerimizle protokoller yapmakta ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme gayretindeyiz.

Eğitim camiası olarak bizler her türlü bağımlılığa karşı mücadele etmekteyiz. Bu konuda bizlere destek olmak isteyen hayırseverlerimize ve sponsorlara her zaman ihtiyacımız vardır.

Eğitim, sadece Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakılacak bir kavram da değildir. Bundan dolayı herkesten destek bekliyoruz. Yeni yatırımlar yapmak,okullar açmak, spor salonları, konferans salonlarını hizmete somak için her türlü desteğe ihtiyacımız var ve herkesi yanımızda görmek istiyoruz.

Bugün açılışını yapacağımız konferans salonu için emeği bulunanlara teşekkür ediyorum.Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyorum’’ dedi.

Son olarak söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yaptığı açıklamada; ‘Çok anlamlı bir projeyi hayata geçiren, MarmaraEğitim Kurumları Okul Aile Birliği’nin tüm üyelerini taktir ediyorum. Çok anlamlı bir projeye imza atılmış. Evladını kaybetmiş biri olarak, Yiğit evladımızın adını bu sanat ve etkinlik sokağında yaşatacağız. Emeği bulananları kutluyorum’ dedi. 

Konuşmanın ardından, M. Yiğit Kızılkaya Sanat ve Etkinlik Sokağı açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, okul öğrencelerinin faaliyetlerini icra ettikleri çalışmaları yerinde görerek, yapılan hizmetin büyüklüğüne de bire bir tanık oldular.

Haber/Fotoğraf: Elif Tuzlacıoğlu