15 Temmuz sabahı Yalova Şehitliğini ziyaret ile başlayan program, Cevdet Aydın Parkında 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisinin açılışı ve ziyareti ile devam etti.

Akşam 19.30' da Deprem Anıtı önünden Mehteran Takımı eşliğinde başlayan Demokrasi Yürüyüşü, kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında il protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla bir dizi program icra edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce etkinlik alanında kurulan stantta bulunan "15 Temmuz Destanı Anı Defteri" ne Vali Sayın Muammer Erol başta olmak üzere tüm öğretmenler ve vatandaşlar duygu ve düşüncelerini aktardılar.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun'da, müdürlük standındaki anı defterine duygu ve düşüncülerini yazarak, “Maarif Ordumuz, her zaman olduğu gibi milletimizin yanında yer alarak birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini sergilemiş oldu.15 Temmuz'da milletimiz tarafından yazılan destanı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.