Çiftlikköy Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği üyelerinden Cahit Türk, gazetemize yapmış olduğu açıklamada ‘bu işe iyi ki başladık’ dedi ve devamında şu şekilde konuştu;

Türk; “Biz yapmış olduğumuz yardımlaşma kampanyasına en başta koronavirüs sürecinde başladık. Geri dönüş beklediğimizden daha güçlü ve katlanarak olduğu için Ramazan ayı boyunca da yardımlarımız devam etti ve bu süreç geçse bile devam edecek gibi duruyor. Dernek üyeleri arasında başlattığımız bu yola, vatandaşlar arasında da birçok katkıda bulunan oldu. Geldiğimiz nokta bizi hem çok mutlu etti, hem de şaşırttı.

Kimi zaman eşim, kimi zaman dernek üyeleriyle dağıtımı gerçekleştirerek birçok aileye dokunduk. Dağıtımlarımız Çiftlikköy ağırlıklı olsa da, bölge ayırt etmeden Altınova, Safran, Paşakent nereden bize haber geldiyse oraya ulaştık.

Belli bir noktadan sonra sadece üyeler değil, vatandaşlardan da destek olma talebi geldi. Kimisi fitre ya da zekat olarak, onların adına yardımda bulunmamızı istediklerini söylediler. Bu büyüme ve gittiğimiz yerlerdeki kişilerden aldığımız hayrı duası bize yetti.

Şuana kadar yapmış olduğumuz araştırmalar ve bize gelen bilgiler sonucu ulaştığımız 120 ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi yardımında bulunduk, 20 aileye kasap ihtiyaçları konusunda destekte bulunduk, 20 aileye ise nakit destekte bulunduk.

Marketlerden aldığımız erzak kolileri dışında, şuan esnafımıza da destek olmak amacıyla sebze, meyve yardımlarımızı manavlardan yapıyoruz. Tekrar söylüyorum ‘iyilik bulaşıcıdır’. Bizler devam edebildiğimiz kadar bu desteklere devam edeceğiz. Hiçbir parti ya da siyasi bağlılığımız olmadan, ihtiyaç sahibi olan herkese koşmaya hazırız.”