HABER: Abdullah Bozkurt

MAG-DER Yalova Şubesi, 16 Ağustos Pazar günü saat 22.00’da sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Gazipaşa caddesinde gerçekleşen yürüyüşe CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve il teşkilatı katılım gösterdi.

Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam yürüyüş sonrası gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu deprem bir daha olacak bunu hep söylüyorum. Yapacağımız şey, bu işin eğitimlerini almak. Evet Mahalle Afet Gönüllüleri var ama, bu eğitimleri alın. Kendiniz için, çocuğunuz için, aileniz için, komşunuz için bu eğitimler gerekli.” İfadelerini kullandı.

Karaçam, “Deprem sonrasında Yalova’ya kimse gelmeyecek”

MAG-DER Yalova Şubesi Başkanı Sabri Karaçam, gazetemiz muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Başkan Karaçam, “Biz Mahalle Afet Gönüllüleri olarak, sırf arama kurtarma olarak düşünmeyelim. İlk hedefimiz eğitim. Biz okullarda öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Örneğin 2019 yılında, 27 bin öğrenci 50 okulda bunu yaptık ve okul tahliyelerini yaptık. Sadece vatandaşlarımıza afet bilinç eğitimi veriyoruz. Derneğimiz üyelerimiz, arama kurtarma yapabilecek 36 saatlik eğitimler alıyor. Bu Yalova’da yaşanacak deprem artık bir gerçek yani bunu bilim adamları dahil herkes söylüyor. Ne zaman olacağını bilmiyoruz ama bu deprem olacak. Bu konuda arama kurtarma ekiplerine ihtiyaç çok. Yalnızca İstanbul’da 30 bin bina yıkılacağı söyleniyor. Bunu Kandilli Rasathanesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi. Şimdi düşünün 30 bin bina yıkılırsa yüzbinlerce arama kurtarma ekibi gerekiyor. Şu anda Türkiye’nin elinde bu kadar arama kurtarma ekibi yok. Bunun için biz hep şunu söylüyoruz. Yalova’ya arama kurtarma ekipleri gelmeyecek. Burada kendi yağımızda kavrulalım vatandaşlarımızdan ricamız var. Afet bilinç eğitimi ve arama kurtarma eğitimlerine katılın. Ne kadar az zararla atlatırsak herkes için çok daha iyi olur.