KASİAD Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın’ın faaliyetler hakkında bilgilendirmesiyle başlayan program, MARKA Proje Uygulama Birimi Uzman Personeli Ertuğrul Ayrancı’nın sunumu ile devam etti.

 Ayrancı; “Çevresel koşulların iyileştirilmesi, çevresel kirliği önleyici projelerin desteklenmesi,  yenilenebilir ve temiz enerji üretimi, stratejik amaçlarının eklenmesi ile sürdürülebilir çevre hususunda bölgenin ihtiyaçlarını kapsamaktadır. Bölge rekabet gücünün artırılmasının en önemli aktörleri olan KOBİ’lere ve kar amacı güden kooperatiflere TEMİZ üretim konusunda geniş kapsamda destek sağlamayı amaçlamaktayız.” Dedi.
 Sözlerine destek tutarlarına değinerek devam eden Ayrancı; “Temiz Üretim Mali Destek Programı”nın genel amacı KOBİ tanımını sağlayan mevcut ve yeni girişimlerin, kar amacı güden kooperatiflerin üretim süreçlerinin gözden geçirilerek çevresel sürdürülebilirliğin artırılması, TR42 Düzey 2 Bölgesi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılmasıdır. Program dahilinde destek tutarları Asgari 30.000 TL ve Azami 400.000 TL olacaktır.” Dedi.
   “GELİŞEN VE GÜNCEL HER KONUYU TAKİP ETMEMİZ GEREKİYOR”
 Program sonunda KASİAD Körfez Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Güngör Koç üyelerine seslenerek “Gelişen ve güncel her konuyu takip etmemiz gerekiyor. MARKA ve diğer kurumların teşvikleri ile işletmelerimizi daha çevreci, enerji kaynaklarını yerinde kullanan, yenilenebilir enerjiye yatkın hale getirebiliriz. Sunumları ve değerli katkılarından dolayı MARKA Proje Uygulama Birimi Uzman Personeli Ertuğrul Ayrancı’ya teşekkür ederim” dedi.