Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, bölgesini tüm dünyada tanıtmak ve sektörel iş bağlantılarını geliştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. MARKA, katma değer yaratacak alanlarda yatırımcı kuruluşların bölgemizde yatırım gerçekleştirmesini hedeflemektedir.

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılında katılım sağlayacağı fuarlar şunlardır:

 

Suudi Arabistan : Riyad Turizm Fuarı (Nisan 2013)

Almanya : HannoverMesse Fuarı (Nisan 2013)

Dubai: Arabian Travel Market (Mayıs 2013)

Rusya: Automechanica (Ağustos 2013)

Çek Cumhuriyeti: MSV Mühendislik (Ekim 2013)

İsveç: Elmia Mühendislik Fuarı (Kasım 2013)

ABD: Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali (Mayıs 2013)

 

Bu kapsamda Almanya'da yapılan "Hannover Messe Fuarı" ve Suudi Arabistan'da yapılan "Riyad Turizm Fuarı"na katılım sağlanmıştır.

 

MARKA Riyad'da Bölgemizi Tanıttı (Nisan 2013)

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Riyad Seyahat Fuarı'nda stant açtı. Fuarda MARKA uzmanları Doğu Marmara bölgesinde bulunan 53 farklı türde turizm çeşidini ve bölgenin turizm alt yapısını fuar katılımcılarına anlattı. Ortadoğu'nun turizm pazarından pay almak isteyen farklı ülkelerin stantlarının yer aldığı fuarda Türkiye standına ilgi yoğundu. Fuara Türkiye'den iki Kalkınma Ajansı, çeşitli turizm acentaları, otellerde katıldı.

 

Fuar katılımcılarının Yalova ve Abant hakkında bilgi sahibi olduğunun gözlendiği fuarda katılımcılara Doğu Marmara Bölgesinin tüm illerinin turizm potansiyelleri hakkında bilgiler verildi. Fuarda bölgemizin turizm alt yapısı birçok Arap turiste bire bir anlatıldı. Fuar standında katılımcılara televizyon ekranında Arapça hazırlanan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerine ait tanıtım videoları izlettirildi. Ayrıca Bölge illerinin tanıtım broşürleri ve Arapça hazırlanan Doğu Marmara Bölge katalogları katılımcılara dağıtıldı.

 

MARKA Hannover'de Bölgemizi Tanıttı (Nisan 2013)

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 66 yıldır yapılan ve alanında dünyanın en önemli fuarlarından olan Hannover Messe fuarında stand açtı. Fuarda MARKA uzmanları Doğu Marmara bölgesinin uluslararası tanıtımını gerçekleştirmek ve yabancı yatırımcılara yönelik bölgemizin yatırım olanaklarını anlatmak için çalışmalarda bulundu.190 binden fazla katılımcısı olan Hannover Messe Fuarı, otomasyon, süreç otomasyonu, endüstriyel otomasyon, dijital fabrikalar, fason projeler, yüzey ve mikro teknolojiler, enerji, araştırma ve teknoloji sektörlerinde dünya lideri firmaların buluştuğu bu alanda en önde gelen fuarlardandır.

 

2012 yılında da bölgemizi tanıtımı için bu fuara katılım sağlanarak birçok uluslararası yatırımcıya bölgemizitanıtma fırsatı verilmiş çok kısa zamanda ilgili yatırımcılardan olumlu geri bildirimleri alınmıştı. Ülkemizin hızlı bir büyümeperiyodu içerisinde olması sebebiyle, Türkiye'ye yönelik her yıl daha da artan ilgi sayesinde, MARKA standı fuarın çok ziyaret edilenstantları arasına girmeyi başardı. Beş günlük fuar süresinde 200'ün üzerinde üst düzey yatırımcıya bölgemizin yatırıma uygun alanları tanıtılmıştır.