TBB Başkanı Fatma Şahin, Çiftlikköy Standında bilgi aldı

Türkiye Belediyeler Birliği TBB ve Gazi Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fuarın açılışını gerçekleştirirken, Çiftlikköy Belediyesi’nin standını da gezerek projeyle ilgili bilgiler aldı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen, TBB ve KOSGEB tarafından desteklenen fuar, 4 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Başkan Şahin, “Yeni bir dönem inşa ediliyor”

Fuar açılışına katılan Türkiye Belediyeler Birliği TBB ve Gazi Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Büyük bir ekosistem var, eğer bu ekosistemi bozmadan yaşamayı öğrenmezsek yarın çocuklarımıza bırakacak torunlarımıza bırakacak dünya kalmayacak. Çevre yükselen bir değer, yeni bir dönem inşa ediliyor. Kim bu yeni döneme hazırlıklı olursa, kim kendi kurumunu, kendi şehrini, kendi bünyesini, kendi dünyasını buna uygun hale dönüştürürse, kim bununla ilgili gerekli yatırımı yaparsa, o rekabet etme gücünü artıracak. Buna mecburuz, bu bir lüks değil. Uzun ince bir yolumuz var, bugün bu fuarla, yeni dünyanın anahtar kodları olacak bu anahtar kodlarıyla, Belediyeler Birliği olarak ve Anadolu’daki her bir şehri hazır ederek rekabet etme gücümüzü artırmamız, 80 milyonun Şehr-ül Emin’leri olarak onların yaşam kalitelerini ve vatandaş memnuniyetlerini artırarak, yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Ardından fuarı gezen Başkan Şahin, TBB standına ve Çiftlikköy Belediyesi’ne özel ilgi göstererek, stant açan belediyelerin görevlileriyle bir araya geldi. Fuar kapsamında ayrıca Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum’un destekleriyle “Sıfır Atık Forumu” düzenlendi.

Başkan Silpagar, “Son derece faydalı bir fuar süreci oldu”

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği ile düzenlenen Sıfır Atık ve Belediyeler Ödül Töreni’nde ödül kazanarak hibe desteği alan Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe Projemizi tanıtmak ve diğer kurumların çalışmaları ile geri dönüşüm teknolojilerindeki son gelişmeleri incelemek amacıyla fuara katılım sağladık. Yosunlardan ve evsel atıklardan elde ettiğimiz kompost ürünümüzü ziyaretçilere sunduk. Son derece faydalı bir fuar süreci geçirdiğimizi düşünüyorum, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.