Yalova Belediyesi Mayıs Ayı toplantısı ilk oturumu Vefa Salman Başkanlığı, Fatih Şahin ve Melahat Yalçın Katipliği’nde gerçekleşti. Meclis gündemi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait konuların görüşülmesi ile başladı.

Ruen’e gidiyorlar

  Bulgaristan’ın Ruen Belediyesi kuruluş yıldönümü vesilesiyle 17-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ruen’de düzenlenecek olan etkinliğe Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte katılacak olan meclis üyelerinin belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

  CHP grubundan, Erol Abacı, Yavuz Bingöl, Zekiye Tanıl, Cevdet Bekler ve Halit Güleç’in eşleri ile Tolga Doğan’ın ise tek olarak belirtilen geziye katılmasına karar verildi. Belediye Meclisi üyeleri yol masraflarını kendileri karşılamak kaydı ile 17-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek şenliklerde bulunacaklar.

  Yalova Üniversitesine 10 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis edilen Yalova Merkez İlçe, Bağlarbaşı Mahallesi, Ada: 692 Parsel 3 sayılı taşınmaz üzerinde bulunan belediyeye ait binaların tahsis süresinin, Belediye kanunun 75/d maddesi gereğince 10 yıl bedelsiz olarak uzatılması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

Belediye, kıdem tazminatı için 450 bin TL borçlanacak

  Belediye işçi personele ait ihbar ve kıdem tazminatları ile tüm hak ve alacaklarının ödenmesi hususunda; İller Bankası’ndan ihbar ve Kıdem Tazminatları borçlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

  Yalova Belediyesi 3 personelin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için İller Bankasına 450 bin TL borçlanılması talebini meclise getirdi. Meclise bilgi veren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç söz konusu paranın belediye hesabına yatmayacağını, söz konusu 3 işçinin hesaplarına yatacağını da vurguladı. Yalova Belediye Meclisi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen teklifi oy birliği ile kabul etti.

  Belediyenin 2018 Mali yılı kesin hesabının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, geçen yıl belediye yönetimine 190 milyon TL bütçe verildiğini, bu bütçenin 181 milyon 154 bin 255 TL’sinin kullanıldığını dile getirdi. Gelir ve gider rakamlarını da tek tek okuyan Kaş, artan 8 milyon 845 bin 744 TL’nin ise imha edildiğini açıkladı.

   Kemerköprü-Kampüs minibüs güzergah hattında değişiklik yapılması (Yalı Caddesi’nden Sefabey- İstanbul Caddesi olan hattın direkt Yalı Caddesi- Pazar yeri-İDO- Dörtyol olarak değiştirilmesi) ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

Bağlarbaşı Mahallesi Yunus Emre sakinlerinin minibüs hat ve güzergahının güncellenmesi talebi ile ilgili Trafik Düzenleme Komisyonu kararı görüşüldü.

62 Minibüs ruhsatı verilecek

  Yalova Minibüsçüler Odasına ait 62 adet minibüsle ilgili Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin kararına istinaden alınmış olan Trafik Düzenleme Komisyonu kararı görüşüldü. Meclis, 62 Minibüsün ruhsatlarının verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter