Ege Cansen ekonomiyle ilgili püf noktaları Yalova Üniversitesi öğrencilerine aktardı. Bazen bazı şeylerin çok tekrar edildiğini. Çok tekrar edilince de sanki o doğruymuş gibi zihinlerde yer ettiğini söyleyen Cansen; “Benimde vazifem doğru kabul edilen yanlışları ortaya çıkarmak” diye ifade etti.

 Herkesin kabul ettiği, doğruymuş gibi zannedilen birkaç yanlış noktanın altını çizen Hürriyet Gazetesi yazarı Cansen; “Kamu borcu ulusal bir borç değildir. Kavram kötü bir şekilde birbirine karıştırılıyor. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada karıştırılıyor” dedi. 
 “Türkiye’nin şu kadar borcu var” tabirinin aslında yanlış olduğunu dile getiren Cansen; “O Türkiye’nin borcu değil. Kamu borcuyla bir  takım borçlar toplanıyor. Ama temel bir takım hatalar yapılıyor. Söz konusu olan kamu borcudur” şeklinde konuştu.  
 Doğru kabul edilen yanlışları düzeltmeyi,  kendisine misyon olarak  üstlendiğini belirtti. Ayrıca,  Avrupa’da bahsedilen borç krizinin nasıl çözülebileceği konusunda da, öğrencileri bilgilendirdi. Haber- Fotoğraf: Melike İpek