Mehmet Gürel Plana itiraz gerekçesini şu şekilde açıkladı;  ‘Yeni planda 3 ana noktada değişiklik bulunmaktadır. Birincisi ve en önemlisi bugünkü stadyumun da içinde bulunduğu ve mevcut planda “Bölgesel Spor Tesisleri Alanı” kullanımında olan alan yeni planda “Yüksek Yoğunluklu Konut Alanı” olarak planlanmıştır. Bu değişiklikte imar planı değişikliklerinde ana ilke olan “kamu yararı” gerekçesi kesinlikle bulunmamaktadır. Ayrıca kaldırılan spor tesisleri alanının aynı büyüklükte ve aynı bölgede imar kanununca muhakkak sağlanması gerekmesine rağmen üst ölçekli planlarda bu çalışma gözükmemektedir. Ayrıca bu alan eğer sportif fonksiyondan çıkarılacaksa yerine “Yalova Kent Parkı” yapılmalıdır. Yeri ve büyüklüğü itibarı ile bu alan kent içinde Yalova Halkı’nın rekreatif ihtiyaçlarına cevap verecek en ideal noktaların başında gelmektedir. Ayrıca bu alan Yalova Kent Parkı yapılırsa; plan değişikliğinde “kamu yararı” da sağlanmış olur. Hatta son günlerdeki gelişmelerden dolayı toplumsal bir mesaj verebilmek amacıyla, parkın adının da “Yalova Gezi Parkı” olması doğru olur. Fakat ne yazık ki bu alan yüksek yoğunluklu konut alanına çevrilmek sureti ile Yalova Halkı’nın toplu kullanımından kaçırılmaktadır. Bu plan değişikliği Yalova’nın geleceği için ciddi bir kayıptır. Tüm Yalova Halkı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarını bu alanın “Yalova Kent Parkı” olabilmesi amacıyla desteğe davet ediyorum.

    İkinci önemli değişiklik ise Arboretum Arazisi olarak bilinen ve son aylarda parça parça Yalova Belediyesi’nin sattığı alanın tamamı “Özel Proje Alanı” kullanımına geçirilmiştir. Bu değişiklik ise teknik anlamda; şehircilik ve planlamanın bütünsellik ve planlamada hukuki kademelenme ilkelerine uymamaktadır. Ayrıca bu değişiklikte de bir kamu yararı gözükmemektedir. Bu yeni kullanım kararı; bu alandaki yapılaşma koşullarının alt ölçekli planlarda ilgili idarece belirlenmesi esnekliğini getirmektedir ve bu durum hem planlama ilkelerine uygun değildir hem de spekülatif yaklaşımlar doğurabilecek bir uygulamadır.

    Üçüncü değişiklik ise; Yalovada’ki çiçekçilerin birleşerek kurduğu “ Yalova Garden A.Ş.”tarafından kiralanan Tigem arazisindeki değişikliklerdir. Bu alana ilgili kurumlar itirazı zaten yapmışlardır ve yaptıkları itirazlarda haklıdırlar.

Yalova Halkı göz göre göre kandırılmamalıdır ve uyutulmaya çalışılmamalıdır. Bizlerin görevi;  gereken tavrı koymak, kamuoyunu bilinçlendirmek ve hukuki mücadeleleri sağlamaktır. Tek önceliğimiz Yalova’dır. Yaptığım resmi itirazların sonuca ulaşması ve ilimizin “Yalova Kent Parkı’na” kavuşması ümidiyle, takdiri Yalova kamuoyuna sunarım’dedi.