Sağlık, çevre ve eğitim gibi konulardaki ihtiyaçlar doğrultusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan Limak Enerji, meme kanserine dikkat çeken Pembe Fatura projesini bu yıl da devam ettiriyor. Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle gerçekleştirilen proje kapsamında Limak Enerji’nin hizmet verdiği 3 milyon müşteriye, erken tanının önemine dikkat çeken mesajın yer aldığı pembe fatura gönderildi.

“Erken teşhisin önemine dikkat çekmek istedik”

Projenin önemine değinen Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Elektrik faturaları müşterilerimiz tarafından yakından takip ediliyor. Sosyal Faturalar projemiz ile bugüne kadar sağlık, çevre ve eğitim gibi alanlarda pek çok bilgilendirici mesajı müşterilerimize ulaştırdık. Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle geçtiğimiz yıl başlattığımız Pembe Fatura uygulamamızı bu yıl da devam ettiriyoruz. Yüzde 55 oranında kadın çalışanı bulunan bir şirket olmamız da bu konu üzerinde özellikle hassasiyet göstermemizi gerektiriyor. Kadın çalışanlarımızın meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesi de en çok önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da meme kanserinde erken teşhiste kritik öneme sahip olan kendi kendine muayeneyi anlatarak, çalışanlarımızı bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz. Meme kanseri farkındalık adına yürüttüğümüz çalışmalar ile ONKO-DAY’in pembe partnerlerinden biri olarak tüm çalışanlarımıza pembe maske ve pembe kurdele dağıtacağız. Web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız gibi dijital mecralarda logomuzu pembe renkte tasarlayarak, tüm platformlarda meme kanserine dikkat çekeceğiz.” Dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde meme kanseri en sık görülen kanser türü olarak öne çıkıyor. Kansere yakalanan her 4 kadından 1’ine meme kanseri teşhisi konuluyor. Yaşam boyu her 8 kadından 1’inin bu kanser türüne yakalanma riski bulunuyor. Limak Enerji, konunun hayati önemine dikkat çekmek için tüm paydaşlarında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.