Yalova’da iki ay önce teşkilatlanan Merhamet Teşkilatı Yalova Şubesi ziyaret edildi. Yalova İl Temsilcisi Süleyman Çelebi, il çapında yapılan çalışmalarla ilgili görüş paylaşımında bulunduktan sora, Yalova Valisi Muammer Erol, Teşkilat mensuplarını makamında kabul etti.

Merhamet Genel Başkanı Murat Bulut, teşkilatın kuruluşunu, gayesini ve hizmetlerini kapsayan bir bilgilendirmede bulundu. Yalova’da Temsilcilik açtıklarını, daha önce hizmet veren STK’lara bir yenisini ekleyerek “Ulaşılamayan insan kalmasın” anlayışıyla hizmet vereceklerini söyledi.

Vali Muammer Erol’a özellikle Afrika’daki şahit oldukları acı tablolardan tecrübe paylaşımında bulundu. Burada bizim çöpe attıklarımız oradaki insanlar için büyük bir nimet olarak görülecek kadar fazla mahrumiyet ve mağduriyetlerin olduğuna değindi. Özellikle sömürgeciliğin hala tüm hızıyla devam edip bilinçli bir şekilde Müslümanların sefalete sürüklendiğini söyleyen Bulut, Vali Erol’un kendilerine zaman ayırmasına teşekkür etti.

Vali Muammer Erol, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve tüm mazlumların Türkiye’nin himayesinden medet umduğunu, İslam alemi içerisinde risk alan ve sorumluluk alan neredeyse tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Bu vesile ile STK’lara çok görevlerin düştüğünü, yurt içinde de tüm yükü devlete yüklemenin yanlış olduğunu, tarihten gelen paylaşımcılık geleneğimizi canlandırmanın önemine değindi.

Vali ziyaretini tamamlayan Genel Merkez Yöneticileri, Yalova’nın mahallelerini ziyaret ederek, mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve kışlık mont dağıtımında bulundular. Akşam saatlerinde de Yalova yönetim kurulu ile hijyen ve Pandemi kurallarına uyarak kısa bir tanışma toplantısı yapılarak Yalova’dan ayrıldılar.