Tanıtıma; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ve birçok davetli katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, Manisa Tarzanı, Halikarnas Balıkçısı ve Hayrettin Karaca olmak üzere 4 büyük çevrecinin kitapta anlatıldığını belirten Metin Erdoğan; “Türkiye’nin en küçük şehrine geldim belki ama Türkiye’nin başkentine geldim. Beni davet eden Belediye, Kent Konseyi ve Yalova Ekoturizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği’ne çok teşekkür ederim. Halil İnalcık hocamızın da ismini aldığı bu merkezde konuşuyor olmak büyük gurur kaynağıdır. Onu da anmadan geçemeyeceğim. Halil İnalcık hocamızın da dediği gibi; ‘Osmanlı Söğüt’te değil, Yalova’da kurulmuştur.’ Konumuza dönersek eğer, yurt dışındaki görevimden emekli olduktan sonra araştırmalar yapmaya adadım kendimi. Tesadüfen Yürüyen Köşk broşürüne denk geldim. Geldim gördüm ve aşık oldum. O köşk beni başka yerlere de götürdü. Birçok görüşmem oldu. Her gittiğim yerde Yürüyen Köşk’ü, Yalova’yı ve çevreciliğin önemini anlattım. Bu sayede Hayrettin Karaca’yı da tanıtım, ona da kitapta yer verdim. Allah ona uzun ömürler versin. Dediğim gibi Yürüyen Köşk, bendeki çevre ve doğa sevgisini ortaya çıkardı. Amacım da bu ülkedeki gençlerde ağaç ve doğa sevgisini geliştirmek, bizlere miras bırakılan bu emanetlere sahip çıkmalarını öğretmek” dedi. Tanıtımın ardından Erdoğan, gelenlere kitabını tek tek imzaladı.

Metin Erdoğan Kimdir?

1952’de Van/Erciş’te doğdu. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Hacettepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevliliği, Bakanlık Müşavirliği ve Müsteşar Yardımcılığı, Berlin, Köln, Karlsruhe ve Stuttgart Başkonsoloslukları’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Şu an Araştırmacı Yazarlık yapmaktadır.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk