Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2021 Mevlid-i Nebi Haftası'nın konusu 'Peygamber Efendimiz ve Vefa' olarak belirlendi. Bu kapsamda Altınova İlçe Müftülüğü, Altınova Belediyesi personeline “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” kitabını hediye etti.

İlk olarak, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı makamında ziyaret eden İlçe Müftüsü Eren ve beraberindekiler, Başkan Oral’a çiçek ve “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” kitabını hediye ettiler. Ardından Başkan oral ile birlikte birimleri gezen İlçe Müftüsü Eren ve din görevlileri, belediye personeline kitap hediye ettiler.

Ere, “Onun insanlığa kazandırdığı değerleri öğretmemiz gerekiyor”

Hazreti Peygamberin insanlar için en güzel örnek olduğunu dile getiren Altınova İlçe Müftüsü Recep Eren, “Çocuklarımıza, gençlerimize onun insanlığa kazandırdığı değerleri öğretmemiz gerekiyor. Amacımız; milletimizin her ferdinin yüreğindeki peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmaktır” dedi.

Oral, “En güzel vefa örneğidir”

Hazreti Muhammed'in herkese örnek olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Peygamberimiz anne-babasına, yakın çevresine ve ashabına, kısaca tüm yaratılana karşı göstermiş olduğu vefa ile hepimize örnek teşkil etmektedir. Bizler de bu tema vesilesi ile dünyamızı ve ahiretimizi huzura kavuşturacak vefa konusunda daha bilinçli olmalı, tüm yaratılanı yaratandan ötürü severek vefamızı her daim göstermeliyiz” açıklamasında bulundu.