MHP Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Haydaroğlu; “Yüce Türk Milleti tarihte nice destanlara imzasını attı. Ölenler şehit, kalanlar gazi oldu. Hiçbiri, ölümün soğuk kollarına atılırken tereddüt etmedi. Çünkü onlar Allah’ın şehitlere armağan ettiği vaatleri çok iyi biliyorlardı. Ölerek ölümsüzlüğe kanatlandıklarının farkındaydılar. Şehitlik, fâni teni ebedî kılmanın yoludur. Yiğit askerlerimiz bu şuurla hareket ederek tenlerini ulvîleştirmişlerdir. Geçici olanı bâkiye tebdil etmişlerdir. Onun içindir ki Türk tarihi şanlı zaferlerle doludur. Türklerdeki ‘Alperen’ ruhu onların cesaretini bilemiştir.

Bugün burada Şehitlikte, İmralı canisi,bebek katilinin başında bulunduğu, Ermeni uzantıları PKK terör örgütünün kahpe kurşunları ile şehit olan evlatlarımızın huzurundayız” şeklinde konuştu.

Haydaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aziz Şehitlerimiz, biliyoruz ki yaşanan gelişmelerden rahatsızsınız ve biliyoruz ki, sizleri kahpece şehit edenler, bugün devletin yetkilileri ilemasaya oturup pazarlık yapabilmekteler.  Dün size cephede Komutanlık yapanlar, bu gün Terör örgütü kurmakla suçlanıp sanık durumuna düşürülmüş, size kahpece kurşun sıkanlar ise tanık durumuna getirilmiştir.

Okyanus ötesinden emir alıp,ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atan, tam bir teslimiyet ruhu içinde açılım denen ihaneti bu millete dayatıp,PKK terör örgütünün siyasallaşmasının önünü açan, bölünmesin diye seve seve canınızı verdiğiniz vatanımızı, Başkanlık sistemi savsatası ile bölmeye çalışan AKP’yi huzurunuzda şikâyet ediyoruz.

Aziz şehitlerimiz size söz veriyoruz; Ülkemizin yıkılmayan tek kalesi olan Milliyetçi Hareket Partisi, onun saygıdeğer Genel Başkanı,Türk dünyasının lideri Dr.Devlet Bahçeli ve biz yol arkadaşları varken, aziz  vatanımızı bölmeye kimsenin gücü ve kudreti yetmeyecektir. Sizler kolay olmayanı canınız pahasına olsa da yaptınız,hiç şüpheniz olmasın ki biz Türk Milliyetçileri de üstümüze düşeni yapmaya ant içtik ve gereğini yapacağız.

Ölüme atılmak yürek ister; hem de korlaşmış bir yürek. Kolay değil yârdan ve serden geçmek. Bu millet tereddüt etmeden hem yârdan, hem de serden geçebilecek derecede fedakâr olduğu için yeri geldiğinde yedi düvele karşı gelebilmiştir. Teknolojik üstünlükleri fevkalâde olan düşmanı, imanlı göğsünü siper ederek püskürtmüşlerdir. Mehmetçiğin imanının ve cesaretinin büyüklüğü işte bu veciz mısralarda gizlidir:

“Bu akşam yıldızlar sararmış gibi
Tepeler titreşir hava kış gibi
Bir dağın sırtında dağ varmış gibi
Omuzlamış bir Mehmet’i Mehmet’im”